Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Κωστόπουλος (Alpha Bank): Εάν προχωρούσε η συγχώνευση με την Eurobank θα χρειαζόμασταν 9 δισ. ευρώ - Η κρατικοποίηση θα ήταν αναπόφευκτη

tags :
Κωστόπουλος (Alpha Bank): Εάν προχωρούσε η συγχώνευση με την Eurobank θα χρειαζόμασταν 9 δισ. ευρώ - Η κρατικοποίηση θα ήταν αναπόφευκτη
(upd)Τον βασικό λόγο που η συμφωνία συγχώνευσης μεταξύ Alpha Bank και Eurobank ακυρώθηκε ανέλυσε ο επικεφαλής της Alpha Bank Γιάννης Κωστόπουλος στην γενική συνέλευση της τράπεζας, επισημαίνοντας ότι το νέο σχήμα θα είχε ανάγκη περί τα 9 δισ. ευρώ.
Υπό τις παρούσες συνθήκες, εγώ σαν πρόεδρος της Alpha Bank δεν θα μπορούσα να προτείνω ένα σχήμα που είχε ανάγκη από 9 δισ. ευρώ, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κωστόπουλος. Αν και η ολοκλήρωση της συμφωνίας ήταν ένα σημαντικό βήμα για τον εξορθολογισμό του τραπεζικού συστήματος, υπό τις παρούσες συνθήκες δεν θα μπορούσε να προχωρήσει η διαδικασία. Τα κεφάλαια είναι πολλά και δεν θα μπορούσαμε να τα αντλήσουμε, ανέφερε χαρακτηριστικά, προειδοποιώντας ότι αυτές οι ανάγκες θα οδηγούσαν σε άμεση κρατικοποίηση του νέου σχήματος.

Alpha Bank: Εγκρίθηκε η παύση των εργασιών για τη συγχώνευση με τη Eurobank

Tην παύση των εργασιών για τη διαδικασία συγχώνευσης της Alpha Bank με τη Eurobank, μέσω ανάκλησης του συνόλου των αποφάσεων της από 15ης Νοεμβρίου 2011 Γενικής Συνελεύσεως, την επικύρωση των πάσης φύσεως υλικών πράξεων, δηλώσεων, ανακοινώσεων και δικαιοπραξιών, ως και την απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου, των μελών αυτού, των προστηθέντων, πληρεξουσίων και εντολοδόχων της Τραπέζης, αναφορικά με τη συγχώνευση, ενέκρινε η δεύτερη επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Alpha Bank, η οποία πραγματοποιήθηκε την 22.5.2012.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης