Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Αυξάνονται οι short θέσεις στο ευρώ στη σκιά των ανησυχιών για την Ελλάδα - Πτώση στα 1,10 δολ προβλέπει η Wells Fargo, αν υπάρξει Grexit - Danske Bank: Πουλήστε ευρώ!

Αυξάνονται οι short θέσεις στο ευρώ στη σκιά των ανησυχιών για την Ελλάδα - Πτώση στα 1,10 δολ προβλέπει η Wells Fargo, αν υπάρξει Grexit - Danske Bank: Πουλήστε ευρώ!
Ολοένα και πιο bearish εμφανίζονται αναφορικά με την πορεία του ευρωπαϊκού νομίσματος ο ένας μετά τον άλλο κορυφαίοι επενδυτικοί οίκοι, υπό το βάρος των ανησυχιών για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και κατ' επέκταση διάσπασης της Ευρωζώνης.
Ενδεικτικό παράδειγμα η Wells Fargo, η οποία στο τελευταίο της report προς τους πελάτες της, προειδοποιεί πως αν η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, τότε το ευρώ θα κατρακυλήσει στα επίπεδα των 1,10 δολαρίων.
"Εάν η νέα εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα, στις 17 Ιουνίου, δεν κατορθώσει να οδηγήσει στο σχηματισμό μιας κυβέρνησης που θα συνεχίσει να τηρεί το οικονομικό πρόγραμμα της χώρας, τότε η Ελλάδα γρήγορα θα ξεμείνει από κεφάλαια, θα αποχωρήσει από το ευρώ και θα χρεοκοπήσει", σχολιάζουν οι αναλυτές της Wells Fargo.
Κατά τους ίδιους, αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα σημάνει αυτόματα βουτιά του ευρώ στα επίπεδα των 1,10 δολαρίων.
Από την πλευρά της η Danske Bank, στην τελευταία ανάλυσή της, συστήνει προς τους επενδυτές να προχωρήσουν σε πωλήσεις ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει ο οίκος, τα bearish στοιχήματα έναντι του ευρώ αυξήθηκαν την τελευταία εβδομάδα στα 173.869 συμβόλαια, έναντι 143.984 συμβόλαια μια εβδομάδα νωρίτερα, τάση η οποία είναι ενδεικτική της ανησυχίας της επενδυτικής κοινότητας για την πορεία της ελληνικής και δη ευρωπαϊκής οικονομίας.
"Οι short θέσεις στο ευρώ θα συνεχιστούν. Επενδυτές, πουλήστε ευρώ!", διαμηνύει η Danske Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης