Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Marc Faber: Επόμενο μεγάλο risk event... η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ! - Αλλά οι αγορές μάλλον θα ανακουφιστούν, παρά θα βυθιστούν στα ταρτάρα

Marc Faber: Επόμενο μεγάλο risk event... η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ! - Αλλά οι αγορές μάλλον θα ανακουφιστούν, παρά θα βυθιστούν στα ταρτάρα
Ως το επόμενο μεγάλο risk event χαρακτηρίζει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ο γνωστός manager και αναλυτής, Marc Faber.
Σύμφωνα με τον Faber, η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι αναπόφευκτη και μάλιστα πρέπει να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.
Γιατί; Γιατί όσο καθυστερεί, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να υπάρξει γιγάντιος συστημικός αντίκτυπος, όταν τελικά αυτό συμβεί.
Μάλιστα, κατά τον Faber, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα συνοδευθεί από βουτιά των διεθνών αγορών. Αντίθετα ο ίδιος αναμένε... συμπεριφορά ανακούφισης των χρηματιστηρίων, αφού η ελληνική αποχώρηση θα προσδώσει σαφήνεια.
Ωστόσο ο αναλυτής προβλέπει ότι οι τραπεζικές μετοχές και οι μετοχές των ασφαλιστικών εταιρειών στο άκουσμα της είδησης ότι η Ελλάδα αποχωρεί από την οικογένεια της Ευρωζώνης θα πληγούν σημαντικά.
Μεταξύ άλλων ο Faber εκτιμά ότι η ακλόνητη Γερμανία σταδιακά θα αρχίσει να κάμπτει τις συνήθεις αντιδράσεις και αντιρρήσεις της και τελικά θα πει το πολυπόθητο "ναι" στο ευρωομόλογο.
Αναφερόμενος στην πορεία της παγκόσμιας οικονομίας δηλώνει με βεβαιότητα πως το 2013 θα βυθιστεί εκ νέου σε ύφεση.
"Είμαι 100% βέβαιος πως την επόμενη χρονιά η διεθνής οικονομία θα εισέλθει εκ νέου σε ύφεση", τονίζει χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης