Τελευταία Νέα
Ελλάδα

B. Smaghi (ΕΚΤ): Δε θα αναδιαρθρώσει το χρέος της η Ελλάδα

B. Smaghi (ΕΚΤ): Δε θα αναδιαρθρώσει το χρέος της η Ελλάδα
Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να καταφύγει σε αναδιάρθρωση χρέους, εξέφρασε ο Ιταλός, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ,  Lorenzo Bini Smaghi, θεωρώντας ότι η χώρα μας μπορεί να διαχειριστεί την κρίση χρέους της χωρίς να κηρύξει στάση πληρωμών.
Σε άρθρο του στην εφημερίδα Frankfurt Allgemeine Zeitung, ο Smaghi χαρακτήρισε υποθετικές και ανυπόστατες τις συζητήσεις περί αναδιάρθρωσης χρέους, ενώ δήλωσε ότι "η Ελλάδα σκοπεύει να τηρήσει τους όρους της συμφωνίας βοήθειας".
Ο Smaghi αναφέρθηκε και στο κλίμα που επικρατεί απέναντι στη χώρας μας, θεωρώντας ότι έχει βελτιωθεί μετά και τα θετικά αποτελέσματα των stress test και τη γενικότερη αισιοδοξία για την αναστροφή του κλίματος στην οικονομίας, ενώ σχολίασε και τις οικονομίες του Μεξικού και της Βραζιλίας τα τελευταία 15 χρόνια, λέγοντας ότι είναι δυνατόν οι χώρες να αναδιαρθρώνουν τις οικονομίες τους μετά την λήψη βοήθειας και στην συνέχεια να αποπληρώνουν τα χρέη τους. Τέλος, ο Smaghi δεν παρέλειψε να ταχθεί υπέρ της ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίου της Ευρωζώνης προκειμένου να αποφύγει στο μέλλον νέα προβλήματα σαν αυτό της Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης