Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Στρώνουν το έδαφος οι Γάλλοι για αλλαγή των όρων του δεύτερου ελληνικού πακέτου – Για λιγότερη λιτότητα μιλά ο F. Hollande και μεγαλύτερο haircut ο σύμβουλος του Ρ. Aghion

Στρώνουν το έδαφος οι Γάλλοι για αλλαγή των όρων του δεύτερου ελληνικού πακέτου – Για λιγότερη λιτότητα μιλά ο F. Hollande και μεγαλύτερο haircut ο σύμβουλος του Ρ. Aghion
Μεγαλύτερο κούρεμα του χρέους θα χρειαστεί η Ελλάδα, σύμφωνα με τον καθηγητή και σύμβουλο του Γάλλου προέδρου, Philippe Aghion, ο οποίος σε μία εκτενή συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit, επισήμανε ότι δεν βλέπει κάποιο άλλον τρόπο που η χώρα μας μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη.
Θα πρέπει να γίνει και νέο haircut στην Ελλάδα, όπως άλλωστε πρέπει να εφαρμοστεί το ίδιο μοντέλο και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, ανέφερε ο Philippe Aghion, σύμβουλος του Γάλλου Προέδρου, Francois Hollande. Αυτό θα πρέπει να γίνει σε συνδυασμό με τη στήριξη των τραπεζών τους μέσω της ΕΚΤ και του μηχανισμού σταθερότητας, του EFSF.
«Αν η ανάπτυξη φέτος διαμορφωθεί χαμηλότερα των εκτιμήσεων, θα πρέπει το Σύμφωνο να γίνει πιο ευέλικτο ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις δομικές μεταρρυθμίσεις», ανέφερε ζητώντας στην ουσία μεταρρύθμιση του Δημοσιονομικού Συμφώνου στο οποίο κατέληξαν οι χώρες της ευρωζώνης φέτος.
Υπενθυμίζεται ότι χτες ο Γάλλος πρόεδρος, Fr. Hollande ανέφερε πως απαιτείται σεβασμός προς την Ελλάδα και τους Έλληνες, καθώς πρόκειται για έναν λαό που έχει υποφέρει πολύ τα τελευταία χρόνια.
"Δεν είναι δυνατόν να συγκρίνουμε τους Έλληνες με τους Αφρικανούς. Τέτοιοι χαρακτηρισμοί δείχνουν έλλειψη σεβασμού. Εγώ σέβομαι τους Έλληνες και ελπίζω οι ίδιοι να επιλέξουν την Ευρώπη στις επερχόμενες εκλογές", τόνισε μεταξύ άλλων ο Hollande.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης