Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Επτά υπουργούς "ανακρίνει" σήμερα η Τρόικα

Επτά υπουργούς
Συναντήσεις με το μισό υπουργικό συμβούλιο θα έχει σήμερα η τρόικα.
Τα ραντεβού  των  ελεγκτών ξεκινούν από τις 9.30 με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση  όπου θα ενημερωθούν για την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, για την Ενιαία Αρχή πληρωμών, για την χρηματοδότηση των ΟΤΑ, αλλά και για την εφαρμογή του Καλλικράτη.
Στις 10.30 μεταβαίνουν στο υπουργείο Αμύνης για να δουν τον Ευάγελλο Βενιζέλο όπου  κυρίαρχο ζήτημα θα είναι οι δαπάνες για τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Στη συνέχεια το «στρατηγείο» τους θα στηθεί στην Πλατεία Συντάγματος στο υπουργείο Οικονομικών.
Εκεί παρουσία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου θα έχουν αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους υπουργούς Υποδομών Δημήτρη Ρέππα την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο και Οικονομίας Λούκα Κατσέλη.
Με τον υπουργό Υποδομών Δ.Ρέππα θα τεθεί η αναδιάρθρωση του ΟΣΕ, η εξυγίανση των ζημιογόνων ΔΕΚΟ, η απελευθέρωση των οδικών μεταφορών, αλλά και ζητήματα σχετικά με τα έργα υποδομών και τους οδικούς άξονες.
Με την υπουργό Υγείας Μ.Ξενογιαννακοπούλου οι ελεγκτές της Τρόικας  θα εξετάσουν τις επικείμενες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο προμηθειών υγείας και στο υφιστάμενο σύστημα για τη διαχείριση των φαρμάκων.
Η υπουργός αναμένεται να ενημερώσει την τρόικα για το πρόγραμμα μηχανοργάνωσης των νοσοκομείων, για την αναβάθμιση της κατάρτισης των προϋπολογισμών τους και την συνολική μεταρρύθμιση των συστημάτων διοίκησης, λογιστικής και χρηματοοικονομικής διαχείρισης.
Οι ανάγκες χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων, ο περιορισμός της φαρμακευτικής δαπάνης στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και τα οφέλη από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα τεθούν στο επίκεντρο των επαφών της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.
Εκτενής συζήτηση αναμένεται να γίνει για την μεταρρύθμιση του πλαισίου μισθολογικών διαπραγματεύσεων στον ιδιωτικό τομέα, που θα προβλέπουν τη μείωση της αμοιβής της υπερωριακής εργασίας και τη μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση του χρόνου εργασίας, τις αλλαγές στο σύστημα διαιτησίας, αλλά και τη ρύθμιση για τους κατώτατους μισθούς.
Παράλληλα κλιμάκια της τρόικας συνεχίζουν τις επαφές τους με υπηρεσιακά στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και της Τράπεζας της Ελλάδος.
Μ.Χ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης