Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στην Ευρώπη, εν μέσω ελληνικών εκλογών και ενόψει Συνόδου Κορυφής - Τετ α τετ Μerkel - Barroso στις 4/6 και Μίνι Σύνοδος στις 22/6

tags :
Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στην Ευρώπη, εν μέσω ελληνικών εκλογών και ενόψει Συνόδου Κορυφής - Τετ α τετ Μerkel - Barroso στις 4/6 και Μίνι Σύνοδος στις 22/6
Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις που λαμβάνουν χώρα επί ευρωπαϊκού εδάφους ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής (28-29 Ιουνίου) και μπρος στο "σκόπελο" των εκλογών στην Ελλάδα στις 17 Ιουνίου.
Όπως έγινε γνωστό, την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 4 Ιουνίου θα υπάρξει διμερής συνάντησης μεταξύ της Καγκελαρίου Α. Μerkel και του προέδρου της Κομισιόν, J. M. Barroso.
Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί η προετοιμασία για τη Σύνοδο Κορυφής στα τέλη Ιουνίου, αφού η Σύνοδος του Μαϊου ήταν άτυπη και δεν ελήφθησαν αποφάσεις. Επομένως, καθοριστικές για το μέλλον της Ευρωζώνης θα είναι οι αποφάσεις που θα ληφθούν στη Σύνοδο του Ιουνίου, στο επίκεντρο της οποίας αναμένεται να βρεθεί μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο σύστασης πανευρωπαϊκού μηχανισμού εγγύησης καταθέσεων.
Ωστόσο, είναι βέβαιο πως στη διάρκεια της συνάντησης Μerkel - Βarroso θα τεθεί και το ελληνικό ζήτημα, καθώς έχουμε ήδη μπει στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου.
Την ίδια ώρα, επιβεβαιώνει η ιταλική κυβέρνηση πως στις 22 Ιουνίου θα υπάρξει μίνι Σύνοδος Κορυφής στη Ρώμη για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται πως στην εν λόγω μίνι Σύνοδο θα συμμετάσχουν η Angela Merkel, ο Francois Hollande, ο Μario Monti και ο Mariano Rajoy.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης