Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Moody's: Μεγάλες οι πιθανότητες υποβάθμισης της Ισπανίας

tags :
Moody's: Μεγάλες οι πιθανότητες υποβάθμισης της Ισπανίας
Η Ισπανία μπορεί να χάσει την άριστη αξιολόγηση της (ΑΑΑ), ανέφερε ο αναλυτής της Moody's,  Steven A. Hess σε συνέντευξη του, αναφερόμενος μάλιστα και στο γεγονός ότι ήδη ο οίκος έχει θέσει υπό αξιολόγηση την οικονομία της χώρας για πιθανή υποβάθμιση από τον Ιούνιο....
“Η αξιολόγηση της Ισπανίας είναι ήδη πολύ υψηλή”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Hess, προσθέτοντας ότι αν και δεν μπορεί να πει που θα φτάσει η αξιολόγηση ανάφερε ότι πιθανό να μειωθεί ελαφρώς. Υπενθυμίζεται ότι σε report του οίκου στις 30 Ιουνίου είχε αναφερθεί ότι οι προοπτικές της ισπανικής οικονομίας υποχωρούν καθώς η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις μέχρι να επιτύχει τους στόχους μείωσης του ελλείμματος.
“Παρακολουθούμε τα μέτρα που λαβαίνει η κυβέρνηση της χώρας”, δήλωσε ο αναλυτής του οίκου, χωρίς να κρύψει ότι η νέα αξιολόγηση που θα διαμορφωθεί θα προεξοφλεί και την πιθανή κατάσταση της χώρας στο επόμενο διάστημα.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι τον Απρίλιο ο οίκος Standard & Poor’s μείωσε την αξιολόγηση της ισπανική οικονομίας, κίνηση που ακολούθησε λίγο αργότερα και ο οίκος Fitch.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι χτές η Moody's ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση χρειάζεται να εκπονήσει πιο αξιόπιστο πρόγραμμα περιορισμού του υπέρογκου δανεισμού της, ώστε να καταφέρει να διατηρήσει την άριστη αξιολόγηση της (ΑΑΑ), συγκρίνοντας παράλληλα τις ΗΠΑ με τις ασιατικές χώρες, οι οποίες παρουσιάζουν θετικότερη εικόνα σε σχέση με την πρώτη.
Αναφορικά με την κρίση χρέους της Ευρώπης, η Moody's θεωρεί ότι αυτή μάλλον έχει ήδη κορυφωθεί και έχει αρχίσει η αποκλιμάκωση της. Ο προβληματισμός τώρα μεταφέρεται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, όπου και οι ΗΠΑ θα πρέπει κάτι να κάνουν με τις διαρκώς αυξανόμενες δανειακές της ανάγκες και την άνοδο του κόστους δανεισμού. Το ερώτημα είναι εάν οι ΗΠΑ καταφέρουν αυτό που έγινε από τις κυβερνήσεις της Σουηδίας, της Ιρλανδίας και του Καναδά τις προηγούμενες δεκαετίες. Διαφορετικά θα πρέπει να εξεταστεί η αξιολόγηση της οικονομίας της χώρας.
Σχετικά με τις ασιατικές χώρες, η Moody's θεωρεί ότι δεν αναμένεται πτώση της αναπτυξιακής πορείας της Κίνας, ακόμη και αν η ανάπτυξη στην αγορά ακινήτων αρχίσει και επιβραδύνεται. Οι οικονομίες τις περιοχής έχουν τοποθετηθεί σωστά απέναντι στα προβλήματα που ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν εξαιτίας των προβλημάτων της Δύσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης