Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σαμαράς: Tο δίλημμα δεν είναι «ευρώ ή δραχμή» αλλά «Ευρώπη ή δραχμή» - Συνεργασία με οποιοδήποτε κόμμα στηρίζει επαναδιαπραγμάτευση υπέρ της παραμονής στο ευρώ

Σαμαράς: Tο δίλημμα δεν είναι «ευρώ ή δραχμή» αλλά «Ευρώπη ή δραχμή» - Συνεργασία με οποιοδήποτε κόμμα στηρίζει επαναδιαπραγμάτευση υπέρ της παραμονής στο ευρώ
Tο δίλημμα δεν είναι «ευρώ ή δραχμή» αλλά «Ευρώπη ή δραχμή» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, εκφράζοντας την άποψη ότι η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή «αυτή τη στιγμή σημαίνει θάνατος». Όπως δήλωσε, ακόμη, θα συνεργαζόταν με οποιοδήποτε κόμμα στηρίζει επαναδιαπραγμάτευση υπέρ της παραμονής στο ευρώ. «Δεν θέλουμε ακυβερνησία, θέλουμε κυβέρνηση, αλλά με έναν όρο, να είμαστε μέσα στο ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά. 
Ο κ. Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA παρατήρησε ότι η πόλωση που παρατηρείται μία εβδομάδες πριν από τις εκλογές είναι φυσιολογική, δεδομένου ότι το διακύβευμα δεν είναι συνηθισμένο. Ο ίδιος επανέλαβε ότι έκανε τα πάντα για να μη γίνουν νέες εκλογές, κατηγόρησε εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει για την τακτική που ακολούθησε τις τελευταίες ημέρες.
«Στις εκλογές δεν θα μετρηθούν κομματικές επιρροές. Θα αναμετρηθούν από τη μία οι αριστερόστροφες συνιστώσες ενός αδιέξοδου μηδενισμού και από την άλλη οι δημιουργικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις των νοικοκυραίων, της παραγωγής, οι δυνάμεις της ελπίδας», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ακόμη για περισσότερες θέσεις εργασίας και για διεκδίκηση επέκτασης της επιδότησης στον άνεργο κατά ένα χρόνο, ενώ προανήγγειλε ότι θα διεκδικήσει να υπάρξει ευελιξία στη ρύθμιση των οφειλών των πολιτών σε τράπεζες και εφορίες.
Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα προς τους ψηφοφόρους που δεν στήριξαν τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογές, «να στηρίξουν τη δημιουργία ενός ισχυρού μετώπου ελπίδας, υπευθυνότητας και δημιουργικής αντίστασης», διαβεβαιώνοντάς τους ότι «έλαβε το μήνυμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης