Τελευταία Νέα
Ελλάδα

“Η Ελλάδα πάει καλά, ... αλλά είναι νωρίς για συμπεράσματα” - Παραμένει ο κίνδυνος ύφεσης

“Η Ελλάδα πάει καλά, ... αλλά είναι νωρίς για συμπεράσματα” - Παραμένει ο κίνδυνος ύφεσης
Μερικά επιπλέον τεστ αναμένεται να περάσει η ελληνική κυβέρνηση αυτήν την εβδομάδα περνώντας προς ψήφιση τα νομοσχέδια των μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με τους αναλυτές, οι οποίοι παρακολουθούν πολύ στενά την πρόοδο της Ελλάδα;ς στην εφαρμογή των απαιτήσεων του μνημονίου. Μεγάλο ερώτημα των αναλυτών είναι και το βάθος της ύφεσης που αναμένεται να γνωρίσει η χώρα μας και από την οποία θα εξαρτηθεί και η έξοδος από την κρίση.
Υπάρχουν ακόμη ανησυχίες για την μεσοπρόθεσμη προοπτική της χώρας, δηλώνει ο αναλυτής της  Capital Economics, Ben May, ωστόσο όμως έχουν ξεκινήσει ορισμένες δομικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες απαιτούνται ώστε η χώρα να καταφέρει να γυρίσει στην ανάπτυξη μέχρι το 2012. Μπορεί αυτή η προοπτική να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη, ωστόσο γίνονται βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, δήλωσε ο May. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι μέσα στις επόμενες ημέρα, ΕΕ και ΔΝΤ σχεδιάζουν να δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου για την Ελλάδα, χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία, ενώ αναμένεται σήμερα η έκθεση προόδου της Τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Από τις αρχές του μήνα το ελληνικό χρηματιστήριο και ιδιαίτερα ο τραπεζικός κλάδος έχει σημειώσει πολύ σημαντικά κέρδη, κυρίως εξαιτίας της μερικής αποκατάστασης της εμπιστοσύνης, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές.
Πιο μετριοπαθής εμφανίζεται η  JPMorgan για την Ελλάδα, η οποία επισημαίνει ότι είναι πολύ νωρίς να θεωρήσουμε ότι έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος πολύ μεγάλης ύφεσης τους επόμενους 18 μήνες στην Ελλάδα, καθώς τα μέτρα που έχουν ληφθεί φτάνουν μόνο για το 2010. Μάλιστα, θεωρείται ότι η ικανοποιητική και καθησυχαστική δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων στην οποία προχώρησε η Ελλάδα μέσα στον προηγούμενο μήνα, ήταν ένα καλό σημάδι για την πορεία της εμπιστοσύνης στη χώρα, μετριάζοντας τις ανησυχίες ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με απαγορευτικά επιτόκια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης