Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σαμαράς: Αδιαπραγμάτευτη η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ - Δεν παίζεις ζάρια και πόκερ με τη χώρα - Αν φύγουμε από την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ με ποιους θα κάνουμε παρέα; - Δεν τίθεται ζήτημα δεξιάς και αριστεράς, αλλά θέμα λογικής

Σαμαράς: Αδιαπραγμάτευτη η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ - Δεν παίζεις ζάρια και πόκερ με τη χώρα - Αν φύγουμε από την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ με ποιους θα κάνουμε παρέα; - Δεν τίθεται ζήτημα δεξιάς και αριστεράς, αλλά θέμα λογικής
(upd8)Τους δύο βασικούς άξονες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, για την ανάγκη εξόδου της χώρας από την κρίση, επανέλαβε ο πρόεδρος του κόμματος Αντ. Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε. Όπως ανέφερε, το πρόγραμμα της ΝΔ είναι κοστολογημένο σε ευρώ, είναι το πρόγραμμα εκείνο που θα στηρίξει την ελληνική οικονομία και θα εξασφαλίσει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.
"To πιστεύουμε το πρόγραμμά μας, είναι κοστολογημένο σε ευρώ. Είναι το πρόγραμμα που θα στηρίξει την ελληνική οικονομία και θα εξασφαλίσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ", ανέφερε ο κ. Σαμαράς.
"Το ζήτημα για μας είναι η Ελλάδα να παραμείνει μέσα στην Ευρώπη, μέσα στο ευρώ. Η παραμονή της χώρας στο ευρώ είναι εκ των ων ουκ άνευ", τόνισε για να προσθέσει πως το διακύβευμα σε περίπτωση αποχώρησης είναι πολύ μεγάλο και για το λόγο αυτό πρέπει να αποφευχθεί. Ναι στο ευρώ και επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου είναι ο δρόμος της ευθύνης, σημείωσε. "Εάν φύγουμε από την Ευρώπη, εάν φύγουμε και από το ΝΑΤΟ με ποιους θα κάνουμε παρέα;" υποστήριξε με έμφαση. Υπάρχουν πολλές χώρες μέσα στη Ευρώπη που θέλουν η Ελλάδα να παίξει τον ρόλο του μαύρου πρόβατου και να αποχωρήσει από το ευρώ προς παραδειγματισμό, παραδέχθηκε στη συνέχεια.
Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά είναι αναγκαία μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. "Ο κόσμος ζητάει να βγει μια κυβέρνηση μετά από αυτές τις εκλογές. Δεν πρέπει να έχουμε και νέες, τρίτες εκλογές. Πρέπει να βρούμε σημεία σύγκλισης, ανέφερε.
Όπως διεμήνυσε στη συνέχεια, η ΝΔ έχει θέσει δύο ελάχιστους όρους για συνεργασία με οποιονδήποτε: 1) Παραμονή στο ευρώ και 2) Ανάγκη τροποποίησης του οικονομικού προγράμματος.
"Τη Δευτέρα θα είναι Γολγοθάς η θέση του πρωθυπουργού", υποστήριξε ωστόσο στη συνέχεια.
Αναφερόμενος στους μεγαλύτερους εχθρούς της χώρας, ο κ. Σαμαράς τόνισε: Ο μεγαλύτερος εχθρός του έθνους είναι η γραφειοκρατία. Ο δεύτερος εχθρός, συνέχισε, είναι το γεγονός πως ποτέ δεν ψάξαμε από ποιους τομείς μπορεί να προέλθει ανάπτυξη, παρά τον ανταγωνισμό. "Θα φάω σίδερα για τις επενδύσεις. Θα πρέπει να αναζητήσουμε παντού επενδύσεις για την Ελλάδα", τόνισε χαρακτηριστικά. "Οι επενδύσεις είναι το μεγάλο ζητούμενο. Πρέπει να βρεθούν επενδυτές αλλά για να βρεθούν πρέπει το κράτος να είναι σοβαρό", επέμεινε.
Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι βασική προτεραιότητά του είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
"Προτεραιότητα είναι να δείξουμε ότι έχουμε καταλάβει το πρόβλημα του κόσμου: Δικαιοσύνη".
"Δεν πρέπει να υπάρχει διαφορά στον τρόπο που διώκεται ποινικά ένας απλός πολίτης, από τον τρόπο που διώκεται ένας βουλευτής", πρόσθεσε. "Θα εξετάσουμε ακόμη και τον τρόπο εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας. Πρέπει να προχωρήσει ο θεσμός ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτή και υπουργών", σημείωσε στη συνέχεια. "Αν υπάρχουν διαφορές στο πόθεν έσχες η διαφορά αυτή θα δημευθεί", ανέφερε επίσης.
"Πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν ζούμε σε μια κοινωνία κλειστή, υπάρχει από δίπλα ο ανταγωνισμός", ανέφερε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ για να επισημάνει πως η ΝΔ ακούει τη λαϊκή εντολή και πως είναι το κόμμα που βρίσκεται δίπλα στο λαό.
Απαντώντας σε όσους του επιρρίπτουν ευθύνες ότι υπέγραψε το δεύτερο Μνημόνιο, επισήμανε πως όταν απέστειλε την επιστολή προς τους Ευρωπαίους, υπήρχε μέσα η λέξη τροποποίηση. "Η επιστολή έγινε αποδεκτή", δήλωσε.
Ανεβάζοντας τους τόνους 4 ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση προς τα άλλα κόμματα για τη στάση και την προτεινόμενη πολιτική τους, τονίζοντας πως δεν νοείται να παίζει κανείς ζάρια και πόκερ με την Ελλάδα.
Αναφερόμενος ειδικά στο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέδιο. Για αυτό δεν το λέει. Δεν θέλει να μιλήσει για plan Β για να μην το μάθει ο αντίπαλος. Καλά, δεν θέλει να το πει για να το μάθει ο λαός;". "Το μόνο νέο που έχει πει ο Τσίπρας είναι ότι θα είμαστε εκτός Ευρώπης, αυτό είναι θανατηφόρο νέο", συμπλήρωσε. "Δεν θέλει το πρόγραμμα Ήλιος, δεν θέλει το fast track και άλλες επενδύσεις, αυτό είναι περίεργο".
"Στα προγράμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι διαχωρισμοί είναι μεταξύ του ορθού και του λογικού και του παράλογου και του ανεύθυνου", έσπευσε να διευκρινίσει για να προσθέσει πως δεν τίθεται ζήτημα διαχωρισμού δεξιάς και αριστεράς, αλλά ζήτημα λογικής. "Δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση το παλιό να φορέσει τη μάσκα του νέου και εμείς να μην αντιδρούμε", πρόσθεσε.
"Δεν διεκδικώ κανένα αλάθητο για τη Νέα Δημοκρατία. Πήραμε το μάθημα από τον ίδιο τον κόσμο", ανέφερε στον αντίποδα.
Τη δικαιοσύνη ως θεσμό πρέπει να την υποστηρίξουμε, ανέφερε στη συνέχεια για να προσθέσει πως πρέπει επίσης να στηριχθεί η ελληνική γεωργία.
"Δίνουμε τη μάχη μέσα στην Ευρώπη για να υπάρχει το ομόλογο έργων και υποδομών", σημείωσε επίσης.
Θα διώξουμε το φόβο από τους Έλληνες πολίτες, θα απομακρύνουμε όλους εκείνους που έχουν καταλάβει ολόκληρες περιοχές χωρίς την έγκριση του λαού, δεσμεύθηκε παράλληλα ο κ. Σαμαράς.
"Η διάσωση της Ισπανίας επιβεβαίωσε όσα η ΝΔ είχε πει εξαρχής, πως η κατάσταση στην Ευρωζώνη όλο και δυσκολότερη", σημείωσε αναφερόμενος στα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα. Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε πως τάσσεται υπέρ της θέσης Monti για τη σύσταση ενός πανευρωπαϊκού μηχανισμού εγγυήσης καταθέσεων.

(Πρώτη ενημέρωση 13:12)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης