Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Δεν αρκεί η δημοσιονομική πειθαρχία, συμφώνησαν οι 4 ισχυροί της Ευρωζώνης Monti, Merkel, Hollande και Rajoy - Προτείνουν πακέτο αναπτυξιακών δράσεων ύψους 130 δισ. ευρώ - "Έχουμε μια εβδομάδα να σώσουμε το ευρώ"

Δεν αρκεί η δημοσιονομική πειθαρχία, συμφώνησαν οι 4 ισχυροί της Ευρωζώνης Monti, Merkel, Hollande και Rajoy - Προτείνουν πακέτο αναπτυξιακών δράσεων ύψους 130 δισ. ευρώ -
(upd)Στην ανάγκη λήψης μέτρων για τη στήριξη της ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας συμφώνησαν στη διάρκεια της Μίνι Συνόδου Κορυφής που πραγματοποίησαν σήμερα στη Ρώμη, οι τέσσερις ισχυροί ηγέτες της Ευρωζώνης, Α. Μerkel, (Γερμανία), Fr. Ηollande (Γαλλία), M. Monti (Iταλία) και Μ. Rajoy (Iσπανία).
Μάλιστα θα προσέλθουν στη Σύνοδο Κορυφής της επόμενης εβδομάδας (28-29 Ιουνίου) με πρόταση για αναπτυξιακό πακέτο ύψους 130 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 1% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης.
Οι 4 ηγέτες συμφώνησαν πως δεν αρκεί η δημοσιονομική πειθαρχία χωρίς ανάπτυξη ή θέσεις εργασίας. Ό,τι έχει γίνει μέχρι στιγμής δεν επαρκεί για ανάπτυξη και σταθερότητα, συναινούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες.
"Πρέπει να αγωνιστούμε για το ευρώ", τόνισε η Γερμανίδα Καγκελάριος, A. Merkel.
Η ΕΕ έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα για τη στήριξη της Ευρωζώνης, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, M. Monti, παραδεχόμενος ωστόσο πως τα βήματα αυτά δεν αρκούν, καθώς χρειάζονται περισσότερα. "Έχουμε στη διάθεσή μας μία εβδομάδα για να σώσουμε το ευρώ", ήταν η δραματική έκκληση του Monti.
Η σύσκεψη στη Ρώμη είχε στόχο να καταστήσει πιο αποτελεσματική τη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας, πρόσθεσε.
Η Σύνοδος Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας πρέπει να λάβει μέτρα για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών στην Ευρωζώνη, τόνισε από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος F. Hollande. Παράλληλα, έκανε γνωστό πως θα εργαστούν άμεσα οι Ευρωπαίοι για την επιβολή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.
"Συμφωνήσαμε για την ανάγκη ενίσχυσης της δημοσιονομικής σταθερότητας στην Ευρωζώνη", ανέφερε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, M. Rajoy.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης