Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Δίχως τέλος οι προκλητικές δηλώσεις και τα αυστηρά τελεσίγραφα προς την Ελλάδα από τον Schaeuble - "Η μπάλα είναι τώρα στους Έλληνες - Τηρήστε τα συμφωνηθέντα και σταματήστε να ρωτάτε τι μπορούν να κάνουν οι άλλοι για σας"

Δίχως τέλος οι προκλητικές δηλώσεις και τα αυστηρά τελεσίγραφα προς την Ελλάδα από τον Schaeuble -
(upd)Τελειωμό δεν έχουν τα αυστηρά τελεσίγραφα που στέλνει στην Αθήνα, για την άμεση τήρηση των συμφωνηθέντων με την τρόικα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, W. Schaeuble.
Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της γερμανικής Sueddeutsche Zeitung, ο Γερμανός αξιωματούχος ζητά από την Ελλάδα να εφαρμόσει γρήγορα τα συμφωνηθέντα.
Ο Schaeuble τονίζει πως "πρέπει τώρα η πιο σημαντική αποστολή της νέας κυβέρνησης να είναι η γρήγορη και χωρίς καθυστερήσεις εφαρμογή του συμφωνηθέντος προγράμματος, αντί και πάλι να ρωτάει τι ακόμη περισσότερο μπορούν να κάνουν οι άλλοι".
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προσθέτει πως "η μπάλα είναι τώρα στους Έλληνες και είναι στο χέρι τους να μπορέσουν να τους εμπιστευθούν και πάλι οι πολίτες της Ευρώπης".
Στο μεταξύ σε άλλη συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, ο Schaeuble τάσσεται υπέρ της μεταφοράς περισσότερων αρμοδιοτήτων στις Βρυξέλλες "σε σημαντικούς πολιτικούς τομείς".
Όπως αναφέρει "πρέπει να μεταβιβάσουμε περισσότερες αρμοδιότητες στις Βρυξέλλες σε σημαντικούς πολιτικούς τομείς και το κάθε κράτος να μην μπορεί να μπλοκάρει τις αποφάσεις".
"Μέχρι τώρα τα κράτη μέλη έχουν σχεδόν πάντα τον τελευταίο λόγο. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί", φέρεται, σύμφωνα με το περιοδικό, να δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος.
Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της ισχυροποίησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της ανάδειξης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με εκλογές.
Διευκρίνισε πάντως ότι η Ευρώπη του μέλλοντος δεν θα είναι ένα ομοσπονδιακό κράτος "κατ' εικόνα των ΗΠΑ ή της Γερμανίας".

(Πρώτη ενημέρωση 11:25)


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης