Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Ο Παπούλιας επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο Κορυφής - Mετά την ανάρρωση του πρωθυπουργού, στις Βρυξέλλες Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης για την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου

Ο Παπούλιας επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο Κορυφής - Mετά την ανάρρωση του πρωθυπουργού, στις Βρυξέλλες Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης για την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου
(upd6)Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα είναι τελικά ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, το διήμερο 28-29 Ιουνίου. Αρχικά ως επικεφαλής είχε οριστεί ο υπουργός Εξωτερικών Δημ. Αβραμόπουλος ωστόσο υπήρξε νομικό κώλυμα, αφού στη Σύνοδο έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν μόνο πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών. Την ελληνική αντιπροσωπεία συμπληρώνουν οι κ.κ. Ζανιάς, Χατζηδάκης και Σταϊκούρας.
Αντ. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης θα μεταβούν μαζί στις Βρυξέλλες, για την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, μετά την ανάρρωση του πρωθυπουργού, συνέπεια της απαγόρευσης στον Αντ. Σαμαρά να ταξιδέψει μετά την χειρουργική επέμβαση, στην οποία υπεβλήθη το περασμένο Σάββατο.
Μετά το πέρας της συνάντησής τους, Βενιζέλος και Κουβέλης αποφάσισαν πως δεν θα μεταβούν τη δεδομένη χρονική στιγμή στις Βρυξέλλες, μαζί με την αντιπροσωπεία της κυβέρνησης, για τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής, αφού αποφάσισαν να μεταβούν μαζί με τον πρωθυπουργό, όταν το επιτρέψει η πορεία της υγείας του.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν αποκλείεται σήμερα να υπάρξει συνάντηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη στην οικία του πρωθυπουργού, με στόχο την προετοιμασία της ελληνικής αποστολής για τη Σύνοδο.
Στο μεταξύ, εξιτήριο από το Αττικό Νοσοκομείο πήρε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Ο κ. Σαμαράς θα συνεχίσει τη νοσηλεία του κατ' οίκον, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού Πάνου Θεοδοσιάδη. Ανάλογα με την εξέλιξη της υγείας του θα καθοριστεί και η ακριβής ημερομηνία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Οι θεράποντες ιατροί συνέστησαν ακινησία στον κ. Σαμαρά για τουλάχιστον μία εβδομάδα.
Ο Αντ. Σαμαράς θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στις 18:50.
Μετά την ανακοίνωση ότι ο πρωθυπουργός δεν θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 28 και 29 Ιουνίου, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την ανεύρεση εκείνων των προσώπων που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα.
Αρχικά είχε οριστεί αντιπροσωπεία με επικεφαλής το Δημήτρη Αβραμόπουλο, υπουργό Εξωτερικών.
Στο πλαίσιο, αυτό πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Δ. Αβραμόπουλο.

www.bankingnews.gr

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 09:34 π.μ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης