Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Goldman Sachs: Βλέπει περαιτέρω πτώση των αποδόσεων των ομολόγων

tags :
Goldman Sachs: Βλέπει περαιτέρω πτώση των αποδόσεων των ομολόγων
Το μέλλον για τις επενδύσεις είναι τα ομόλογα. Οι χθεσινές εξαγγελίες του Προέδρου της Fed, Ben Bernanke έδωσαν ακόμα περισσότερη ώθηση στην αγορά κρατικών χρεών και έχουν ανεβάσει τις τιμές των ομολόγων σε αρκετά ανταγωνιστικά επίπεδα...
Η Goldman Sachs πιστεύει ότι οι ομολογιακές αποδόσεις έχουν κι άλλα περιθώρια ανόδου. “Αν και οι τιμές δείχνουν από τώρα ιδιαίτερα ψηλές, οι επενδυτές που στρέφονται στις χρηματαγορές σε συνδυασμό και με την αργή οικονομική ανάπτυξη μπορούν να τις ωθήσουν ακόμη ψηλότερα”, εκτιμά ο Alberto Gallo, στρατηγικός αναλυτής του αμερικανικού οικονομικού κολοσσού.
Η μέση τιμή των ομολόγων κέρδισε 4,5 σέντς το τελευταίο δίμηνο και οι αποδόσεις τους... κατρακύλησαν στις 73,5 μονάδες βάσεις (απώλειες 3.9%) σύμφωνα με τα στοιχεία της Bank of America Merrill Lynch.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σε αντίθεση με τα κρατικά ομόλογα, τα spreads των ομολόγων των εταιρειών παρέμειναν αμετάβλητα στις 175 μονάδες βάσης για όλο τον Ιούλιο. Για την ακρίβεια έπεσαν 26 μονάδες βάσεις από τις 11 Ιουνίου.
Ο Mahesh Swaminathan, αναλυτής της Credit Suisser εξειδικευμένος στα ενυπόθηκα δάνεια αναμένει πτώση των αποδόσεων και αυτών των δανείων. “Η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ δεν εμπεριείχε έκπληξη. Οι αγορές είχαν ήδη διαμορφώσει τις τάσεις τους”, τόνισε.
Σύμφωνα με την BGCantor Market, οι αποδόσεις των ομολόγων δεκαετούς διάρκειας του αμερικανικού δημοσίου έπεσαν κατά 2,77% την τελευταία εβδομάδα και έκλεισαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2009. όσον αφορά τους επενδυτές ,πρόκειται για ευκαιρία. Να μην φοβηθούν τις υψηλές τιμές των ομολόγων, τους παροτρύνει ο Gallo ακόμη και τα ακριβά πολυετή ομόλογα θα γίνουν σύντομα ελκυστικά, υποστηρίζει ο αναλυτής της Goldman Sachs. Προβλέπει μάλιστα τα spreads των ομολόγων υψηλής αξιολόγησης που κυμαίνονται τώρα στις 188 μονάδες βάσης να αγγίξουν τις 132 μονάδες βάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, επίπεδα δηλαδή του Αυγούστου του 2007.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης