Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Δίχως τέλος οι αυστηρές συστάσεις της Γερμανίας προς την Αθήνα - Merkel: Μόνο μέσω της ύφεσης θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι - Μην περιμένετε ανάπτυξη με δανεικά

Δίχως τέλος οι αυστηρές συστάσεις της Γερμανίας προς την Αθήνα - Merkel: Μόνο μέσω της ύφεσης θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι - Μην περιμένετε ανάπτυξη με δανεικά
Συνεχείς και αλλεπάλληλες είναι οι συστάσεις του Βερολίνου προς την Ελλάδα και τις αδύναμες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε νέα τοποθέτησή της η Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel, φέρεται να επισήμανε πως η περαιτέρω ύφεση της ελληνικής, αλλά και ισπανικής οικονομίας αποτελεί το δρόμο για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.
Ενώπιον της γερμανικής Βουλής η Merkel φέρεται να δήλωσε πως η εξυγίανση των οικονομιών σε Ελλάδα και Ισπανία περνά μέσα από τη συρρίκνωση των οικονομιών τους.
Μάλιστα η Merkel τόνισε πως "δεν μπορεί να συζητά η Ευρώπη μέτρα ανάπτυξης που θα στηρίζονται σε δανεικά".
Υπενθυμίζεται ότι όπως ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr, η Καγκελάριος επανέλαβε το μεσημέρι την πάγια αντίθεση του Βερολίνου στην έκδοση ευρωομολόγου.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε συνέντευξή της, η Καγκελάριος φέρεται να επισημαίνει πως "δεν υπάρχει καμία πιθανότητα έκδοσης ευρωομολόγου όσο εκείνη βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται".
"Δεν πρόκειται να υπάρξει ευρωομόλογο, χωρίς ενίσχυση της εποπτείας και αν δεν πληρούνται οι αναγκαίες προϋποθέσεις, όσο εγώ βρίσκομαι στη θέση που βρίσκομαι", φέρεται να τονίζει χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται εδώ πως η νέα δήλωσή της Merkel δεν απέχει από πρόσφατη τοποθέτησή της, η οποία είχε προκαλέσει αίσθηση, καθώς η Καγκελάριος είχε επισημάνει πως "όσο εγώ ζω δεν θα υπάρξει ευρωομόλογο".
Σε ανάλογο ύφος κινείται και η σημερινή δήλωσή της, ενδεικτική για ακόμη μια φορά της άκαμπτης στάσης που τηρεί το Βερολίνο έναντι της κρίσης χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης