Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Βερολίνο: Η Ελλάδα δεν έχει άλλη εναλλακτική από την έξοδο από την ευρωζώνη - Τα προβλήματα δεν θα επιλυθούν μόνον με την αποχώρησή της - Η Γερμανία θα πρέπει να σταματήσει να ενισχύει την Ελλάδα

Βερολίνο: Η Ελλάδα δεν έχει άλλη εναλλακτική από την έξοδο από την ευρωζώνη - Τα προβλήματα δεν θα επιλυθούν μόνον με την αποχώρησή της - Η Γερμανία θα πρέπει να σταματήσει να ενισχύει την Ελλάδα
Η Ελλάδα δεν έχει άλλη εναλλακτική από την έξοδο από την ευρωζώνη εάν δεν λάβει περαιτέρω οικονομική βοήθεια διεμήνυσε ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών, Peter Ramsauer.
Σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, ο Γερμανός υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι η Γερμανία θα πρέπει να σταματήσει να συμβάλλει στην ενίσχυση προς την Ελλάδα, εάν το ΔΝΤ διακόψει την παροχή οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα. «Τότε η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να αποχωρήσει από την ευρωζώνη», είπε χαρακτηριστικά ο Samsauer.
Ωστόσο, ο ίδιος προειδοποίησε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη δεν θα επιλυθούν μόνον με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται τα σκληρά τελεσίγραφα και οι αυστηρές συστάσεις των Γερμανών προς την Αθήνα.
Ενδεικτική είναι η δήλωση αυτή τη φορά του Markus Ferber, Γερμανού βουλευτή και επικεφαλής του CSU στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
"Οι Έλληνες ποτέ δεν αντιλήφθηκαν πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για παιχνίδια", τονίζει ο ίδιος για να προειδοποιήσει πως "πλέον μια ελληνική έξοδος από το ευρώ δεν θα έχει δραματικό αντίκτυπο στην Ευρωζώνη".
Ο Γερμανός βουλευτής δηλώνει εξαιρετικά απογοητευμένος από την Ελλάδα, ωστόσο διαμηνύει πως αν η Αθήνα προχωρήσει στην εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, πιθανότατα να τα καταφέρει.
"Η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στο ευρώ. Έχει μια σταθερή κυβέρνηση που μπορεί και πρέπει να εξαντλήσει την 4ετία", σχολιάζει ο Ferber.
Απτόητοι όπως φαίνεται οι Γερμανοί, συνεχίζουν να παρεμβαίνουν στα της Ελλάδας, με τον γερμανικό Τύπο να ασκεί πιέσεις προς την κατεύθυνση που θέλει να περάσει το Βερολίνο. Ομάδα Γερμανών οικονομολόγων προτείνει την παράλληλη κυκλοφορία ευρώ και νέας δραχμής στην Ελλάδα.
Όπως γράφει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, οι Γερμανοί προτείνουν την καταβολή μισθών και συντάξεων σε δραχμές, με κυμαινόμενη συναλλαγματική ισοτιμία έναντι του ευρώ.
Στο πλαίσιο αυτό, το εθνικό νόμισμα θα μπορεί να υποτιμηθεί, επιχειρηματολογούν, υποστηρίζοντας πως έτσι θα αποφευχθούν οι αρνητικές επιπτώσεις της επιστροφής της Ελλάδας στη νέα δραχμή, ενόσω θα βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα.
Να σημειωθεί πως την πρόταση συνυπογράφουν ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάιερ, γερμανικοί καθηγητές Οικονομικών όπως ο Ρόλαντ Φάουμπελ (Πανεπιστήμιο Μάνχαϊμ) και Μπερντ Λούκε (Πανεπιστήμιο Αμβούργου), αλλά και ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου Μεσαίων Επιχειρήσεων (BVMW) Μάριο Οχόβεν.
Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο, η Die Welt δημοσίευε άρθρο όπου επίσης προωθούσε την κυκλοφορία παράλληλων νομισμάτων.

www.bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης