Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σε εξευτελιστικές τιμές πωλούνται τα Boeing 737 της Ολυμπιακής .....σε αμερικανική εταιρία

Σε εξευτελιστικές τιμές πωλούνται τα Boeing 737 της Ολυμπιακής .....σε αμερικανική εταιρία
Σε  χαμηλές… πτήσεις κινήθηκαν οι εισπράξεις από την πώληση των τεσσάρων αεροσκαφών Boeing 737 της παλαιάς Ολυμπιακής Αεροπορίας στην οποία προχώρησε τελικά κυβέρνηση.
Ανήλθαν σε 10,3 εκατ. ευρώ η 14 εκατ. δολάρια και ως φαίνεται θα είναι και τα πρώτα έσοδα από τον φετινό πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων που θα εγγράψει η κυβέρνηση.
Είχαν προηγηθεί δύο δημόσιοι πλειοδοτικοί διαγωνισμοί για τα τέσσερα αεροσκάφη  με τις αντίστοιχες προσφορές για την πώλησή τους να κινούνται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.
Ανήμπορη να πράξει κάτι διαφορετικό, η Εθνική Κεφαλαίου (εκκαθαριστής της ΟΑ) αποφάσισε να προχωρήσει σε απευθείας διαπραγματεύσεις για τη πώλησή τους, με μια όμως σημαντική διαφοροποίηση: τα 4εροσκάφη πωλούνται ως σύνολο και όχι ξεχωριστά.     
Τα 4 ιδιόκτητα Boeing 737 - 400 της «παλαιάς» ΟΑ είχαν εκτιμηθεί πέρυσι στα 56 εκατ. ευρώ. Οι προσφορές που κατατέθηκαν (και στους δυο διαγωνισμούς) ήταν «εξευτελιστικές» (δεν ξεπερνούσαν τα  4 -5 εκατ. ευρώ).
Την ίδια στιγμή αισιόδοξοι είναι στην κυβέρνηση και για την πώληση των τεσσάρων Airbus A 340 που ανήκουν στην ιδιοκτησία του Υπουργείου  με το σχετικό  διαγωνισμό να διεξάγει η Lazard.
Τα ανωτέρω αεροσκάφη, τα οποία εκτελούσαν τα δρομολόγια σε ΗΠΑ και Καναδά, αποτιμήθηκαν στις αρχές του περσινού έτους  σε 180 εκατ. ευρώ.  
Επιδίωξη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ήταν αυτά να μην πωληθούν σε τιμή κατώτερη των 100 εκατ. ευρώ.   

Μ. Χ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης