Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Στις 4 Σεπτεμβρίου θα λάβουν το σχέδιο της ΕΚΤ για νέο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων οι εθνικές κεντρικές τράπεζες - Εξετάζονται ευρείες αγορές τίτλων και όχι μόνο κρατικών ομολόγων

Στις 4 Σεπτεμβρίου θα λάβουν το σχέδιο της ΕΚΤ για νέο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων οι εθνικές κεντρικές τράπεζες - Εξετάζονται ευρείες αγορές τίτλων και όχι μόνο κρατικών ομολόγων
Στις 4 Σεπτεμβρίου, την ερχόμενη Τρίτη, αναμένεται να παρουσιαστούν στις εθνικές κεντρικές τράπεζες τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για νέο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διαρρέουν.
Υπενθυμίζεται πως το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα εξετάσει τα σχέδια αυτά, δύο ημέρες μετά, ήτοι στις 6 Σεπτεμβρίου.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ΕΚΤ δεν έχει ακόμη καταλήξει στον πλήρη καθορισμό του νέου προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων.
Πάντως θέλει από τις 4/9 οι σχεδιαζόμενες δράσεις της να έχουν γίνει γνωστές στους διοικητές των εθνικών κεντρικών τραπεζών.
Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, στους κόλπους της ΕΚΤ γίνονται συζητήσεις για ευρείες αγορές τίτλων και όχι μόνο για αγορές κρατικών ομολόγων.
Τη βεβαιότητά του πως το νέο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο, εξέφρασε σε νέα παρέμβασή του ο J. Asmussen, επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ.
Ο ίδιος αναφερόμενος στις συνεχείς αντιρρήσεις της Bundesbank για τις αγορές ομολόγων της ΕΚΤ εξηγεί: Εάν η Bundesbank έχει επιφυλάξεις, αυτές πρέπει να εξεταστούν...
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα εργάζεται πάνω σε ένα νέο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων κι επεξεργάζεται τρόπους παρέμβασης στη δευτερογενή αγορά υπό αυστηρούς όρους, δήλωσε νωρίτερα ο Benoit Coeure, μέλος του δ.σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό παραμένουν στα ίδια επίπεδα παρά την κρίση χρέους που πλήττει την ευρωζώνη, δήλωσε νωρίτερα ο αξιωματούχος, ενώ τόνισε ότι η κρίση δεν έχει διαβρώσει την εμπιστοσύνη στο ευρώ. Οι προσδοκίες για τη διαμόρφωση του δείκτη CPI καταδεικνύουν την εμπιστοσύνη στη δράση της ΕΚΤ, υπογράμμισε το μέλος του δ.σ της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης