Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Κρίσιμες συναντήσεις Στουρνάρα - Schaeuble αύριο στο Βερολίνο - Τη δέσμευση Σαμαρά για απαρέγκλιτη τήρηση των δεσμεύσεων θα επαναβεβαιώσει ο ΥΠΟΙΚ - Θα δοθεί έμφαση στο ζήτημα της 2ετούς παράτασης του μνημονίου - Εν αναμονή της έκθεσης της τρόικας

Κρίσιμες συναντήσεις Στουρνάρα - Schaeuble αύριο στο Βερολίνο -  Τη δέσμευση Σαμαρά για απαρέγκλιτη τήρηση των δεσμεύσεων θα επαναβεβαιώσει ο ΥΠΟΙΚ -  Θα δοθεί έμφαση στο ζήτημα της 2ετούς παράτασης του μνημονίου - Εν αναμονή της έκθεσης της τρόικας
(upd)Τη δέσμευση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της ελληνικής κυβέρνησης για απαρέγκλιτη τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα, αναμένεται να επεναβεβαιώσει στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών W. Schaeuble, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας που μεταβαίνει αύριο στο Βερολίνο.
Ο Έλληνας αξιωματούχος θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Wolfang Schaeuble, ενώ όπως έγινε γνωστό από παράγοντες του υπουργείου, νωρίτερα θα συναντηθεί και με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Guido Westerwelle.
Δεν θα υπάρξει καμία αναφορά στην πρόοδο που έχει σημειώσει η ελληνική πλευρά, προτού δημοσιοποιηθεί η έκθεση της τρόικας, έσπευσε να σχολιάσει λίγες ώρες πριν τη συνάντησή του με τον κ. Στουρνάρα ο Schaeuble.
Ο κ. Στουρνάρας θα επαναλάβει στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατά τη συνάντησή του με την Καγκελάριο Merkel στο Βερολίνο, για την απαρέγκλιτη τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα απέναντι στους πιστωτές της.
Η αντίθεση του Γερμανού υπουργού στο ελληνικό αίτημα για επιμήκυνση είναι γνωστή, για αυτό ο κ. Στουρνάρας θα επιχειρήσει να μαλακώσει τη στάση του κ. Schaeuble απέναντι σε αυτό το ζήτημα.
Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει στον Γερμανό ομόλογό του τις επόμενες κινήσεις της Αθήνας, καθώς και να του αναλύσει το νέο πακέτο μέτρων που αναμένεται να εγκρίνουν, ενδεχομένως και εντός της εβδομάδας οι πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης.
Επί τάπητος θα τεθεί το θέμα της ανάπτυξης, καθώς ο κ.  Στουρναρας θα εξηγήσει στον κ. Schaeuble ότι η ύφεσης επηρεάζει άμεσα την ίδια την κοινωνία την αγορά.
Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ αναμένεται να αναφερθεί και στο ζήτημα των δηλώσεων κορυφαίων Γερμανών αξιωματούχων οι οποίοι μιλούν για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και δυναμιτίζουν το κλία, ενόψει της επικείμενης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα, προκαλώντας αβεβαιότητα στις αγορές.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης