Τελευταία Νέα
Ελλάδα

"Ανακατεύει την τράπουλα" ο Γ. Παπανδρέου- Ποιοι υπουργοί φεύγουν, ποιοι έρχονται

Στο Μέγαρο Μαξίμου χτυπά η καρδιά των πολιτικών εξελίξεων, με τον πρωθυπουργό να είναι έτοιμος να ανακατέψει την “τράπουλα” του κυβερνητικού σχήματος, ώστε να ανέβει στη Θεσσαλονίκη με “αέρα ανανέωσης”. Το αργότερο μέχρι αύριο ο πρωθυπουργός θα έχει ανακοινώσει τις αποφάσεις του, οι οποίες αναμένονται να κρύβουν εκπλήξεις.
Οι επαφές το τελευταίο διάστημα ήταν συνεχείς, αυτή όμως που έκλεψε την παράσταση ήταν η άφιξη στο Μέγαρο του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Λουκά Παπαδήμου. Κύκλοι του Μαξίμου θεωρούν την τοποθέτηση του σε επιτελική θέση καίρια και πολύ πιθανή. Βάσιμη θεωρείται και η μετακίνηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Οικονομίας, στη θέση της Λούκας Κατσέλη.
Ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται δυσαρεστημένος από την άρνηση ορισμένων εκ των υπουργών του να παραιτηθούν των υπουργικών θέσεων και να αναλάβουν υποψήφιοι για την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ η δυσαρέσκεια επεκτείνεται και για ορισμένα πρόσωπα που έδειξαν αδυναμία λήψης άμεσων αποφάσεων συνεργασίας με τους άλλους υπουργούς.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση θα δουν οι υπουργός Γεωργίας Κατερίνα Μπατζελή, αλλά και ο Γιάννης Μαγκριώτης που αρνήθηκαν να είναι υποψήφιοι Κεντρικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας αντίστοιχα.
Στην κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό αναμένεται να μπουν έμπειρα στελέχη. Για το οικονομικό επιτελείο προαλείφονται βουλευτές όπως ο Γ. Φλωρίδης, ο Ντ. Ρόβλιας, η Ε. Παναρίτη, ο Χρ. Πρωτόπαπας, ο Δ. Κουσελάς, ο Γ. Κουτσούκος, ενώ για πόστα που έχουν σχέση με το κοινωνικό κράτος ακούγονται ο Κ. Σκανδαλίδης, ο Ηλ. Μόσιαλος, ο Κ. Καρτάλης, και ο Στ. Λαμπρινίδης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανασχηματισμός θα δείξει την πόρτα της εξόδου στην Κατερίνα Μπατζελή και τον Γιάννη Μαγκριώτη, ενώ δύσκολα θα κρατήσει τη θέση της και η Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία αρνήθηκε την Περιφέρεια Αττικής. Αντίθετα, η Φώφη Γεννηματά  παραμένει στην κυβέρνηση καθώς φέρεται να είχε ισχυρούς λόγους για να πει όχι στην Περιφέρεια Αττικής. Αδιευκρίνιστο παραμένει αν θα υπάρξουν «κυρώσεις» για τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, ο οποίος επίσης είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και την Θεοδώρα Τζάκρη, που καρπώνεται το σκάνδαλο με προσλήψεις συγγενών της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης