Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Γ. Παπακωνσταντίνου: Η Ελλάδα θα γυρίσει στην ανάπτυξη το 2011

Γ. Παπακωνσταντίνου: Η Ελλάδα θα γυρίσει στην ανάπτυξη το 2011
Στην ανάπτυξη θεωρεί ότι θα επιστρέψει η Ελλάδα το 2011, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στη βελγική εφημερίδα «Libre Belgique», σε μία συνέντευξη που τιτλοφορείται Η Ελλάδα βλέπει το τέλος του τούνελ». Ο Έλληνας υπουργός οικονομικών θεωρεί αν επιβεβαιωθεί η επιστροφή στην ανάπτυξη, η χώρα μας θα επανέλθει στις αγορές στη διάρκεια του 2011.
Αναφερόμενος στις απώλειες εσόδων από τον ΦΠΑ, ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι εν μέρει θα μπορούσαν να υποκατασταθούν από φόρους στα καύσιμα, το αλκοόλ και τα τσιγάρα. Ωστόσο, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ότι θα αρχίσουν να αποδίσουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί, όπως η αύξηση του ΦΠΑ, η φορολόγηση των μεγάλων περιουσιών και ο φόρος ακίνητης περιουσίας. Προτεραιότητα της κυβέρνησης, όμως παραμένει η  φορολογική προσαρμογή, καθώς όπως θεωρεί ο υπουργός η εμπιστοσύνη των επενδυτών δεν αναμένεται να αποκατασταθεί χωρίς τη φορολογική εξυγίανση.
Ο υπουργός χαρακτηρίζει για μία ακόμη φορά «εφικτό και ρεαλιστικό» τον στόχο μείωσης του ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ το 2014, ενώ επαναλαμβάνει ότι δεν προβλέπεται η λήψη νέων μέτρων το 2010 και το 2011, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι θα υπάρξει αναπροσαρμογή αυτών. Η προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής του 2010 αλλάζει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό και συμβάλει στην επιστροφή της εμπιστοσύνης των επενδυτών. Υπάρχουν ήδη αποτελέσματα στην εθνική οικονομία, γεγονός που δίνει ώθηση στην κατανάλωση. Όλα αυτά παίρνουν χρόνο αλλά υπάρχει μια εξέλιξη», υπογραμμίζει.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου άφησε αιχμές για τις «Κασσάνδρες» που έχουν διαψευστεί, αναφέροντας ότι «το Μάρτιο ορισμένοι ισχυρίζονταν ότι η κυβέρνηση δεν θα κατάφερνε ποτέ να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Αποδείχτηκε ότι είχαν άδικο».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης