Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Ο Schaeuble προειδοποιεί - H Eλλάδα δεν πρέπει να περιμένει ένα τρίτο πακέτο διάσωσης - Έκκληση να σταματήσουν τα σενάρια περί διάσπασης του ευρώ - Η Ευρωζώνη θα συνεχίσει με 17 μέλη

Ο Schaeuble προειδοποιεί - H Eλλάδα δεν πρέπει να περιμένει ένα τρίτο πακέτο διάσωσης - Έκκληση να σταματήσουν τα σενάρια περί διάσπασης του ευρώ - Η Ευρωζώνη θα συνεχίσει με 17 μέλη
Νέες αυστηρές συστάσεις προς την Αθήνα απηύθυνε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών W. Schaeuble, λίγες μόλις ώρες μετά το κρίσιμο τετ α τετ που είχε στο Βερολίνο με τον Έλληνα ομόλογό του, Γ. Στουρνάρα.
Ο Schaeuble επανέλαβε πως η Ελλάδα δεν πρέπει να αναμένει ένα τρίτο πακέτο διάσωσης, ενώ κατέστησε επιτακτική για ακόμη μια φορά την ανάγκη εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, για τήρηση των συμφωνηθέντων.
Παράλληλα, στη διάρκεια της νέας παρέμβασής του ο Γερμανός αξιωματούχος απηύθυνε έκκληση να μπει φρένο στα σενάρια περί διάσπασης του ευρώ και αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
"Η Ευρωζώνη θα συνεχίσει ως έχει... και με τα 17 μέλη της", διεμήνυσε ο Schaeuble.

Tι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr:

Μήνυμα τήρησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα μετέφερε στον Schaeuble o Γ. Στουρνάρας – Δεν τέθηκε το ζήτημα της 2ετούς επιμήκυνσης του μνημονίου – Τον Οκτώβριο η πλήρης έκθεση της τρόικα


Μήνυμα τήρησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα, μετέφερε στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Wolfang Schaeuble o Έλληνας υπουργός Οικονομικών,  Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο Βερολίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν τέθηκε στο τραπέζι το ελληνικό αίτημα για 2ετή επιμήκυνση του μνημονίου.
Κι αυτό γιατί η ελληνική κυβέρνηση πρέπει πρώτα να παρουσιάσει συγκεκριμένα αποτελέσματα από την εφαρμογή των μέτρων και στη συνέχεια να αρχίσει η συζήτηση για την επιμήκυνση.
Το πακέτο μέτρων ύψους 11,6 δισ. ευρώ που αναμένεται να κλειδώσει έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο υπουργών.
Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, ο Wolfang Schaeuble διαμήνυσε στον Έλληνα ομόλογό του ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει πλήρως τις δεσμεύσεις της, όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο κ. Στρουρνάρας με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.
Ο Γερμανός υπουργός, ανέφερε στον κ. Στουρνάρα  η τρόικα θα υποβάλλει την έκθεσή της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τον Οκτώβριο.
Νωρίτερα ο κ. Στουρνάρας συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Guido Westerwelle. Η εξέλιξη της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη και η προσπάθεια Ελλάδας και Γερμανίας για την αντιμετώπισή της ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών  με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών.
Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας επαναβεβαίωσε στον Wolfang Schaeuble τη δέσμευση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της ελληνικής κυβέρνησης για απαρέγκλιτη τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα.  
Ειδικότερα, στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο υπουργών βρέθηκαν οι τρόποι μείωσης της ύφεσης, το νέο πακέτο μέτρων, οι αποκρατικοποιήσεις, η απεμπλοκή κονδυλίων από την ΕΤΕΠ.
«Η Ελλάδα δεν συνιστά παράδειγμα προς αποφυγή, αλλά ειδική περίπτωση», δήλωσε ο κ. Schaeuble μία μέρα πριν από τη συνάντησή του με τον κ. Στουρνάρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης