Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Επικαιροποίησαν τις προτάσεις τους για την Emporiki Εθνική, Alpha Bank και Eurobank - Και εγγυήσεις Τουρκίας από την Finansbank θα καταβάλλει η Εθνική τράπεζα στην Credit Agricole - Επιβεβαίωση www.bankingnews.gr

Επικαιροποίησαν τις προτάσεις τους για την Emporiki Εθνική, Alpha Bank και Eurobank - Και εγγυήσεις Τουρκίας από την Finansbank θα καταβάλλει η Εθνική τράπεζα στην Credit Agricole - Επιβεβαίωση www.bankingnews.gr
(upd4)Συνεδρίασε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής τράπεζας για να εξετάσει μεταξύ άλλων ποια στοιχεία ενεργητικού στο εξωτερικό θα χρησιμοποιήσει ως εγγύηση στην νέα επικαιροποιημένη πρόταση προς την Credit Agricole για την Emporiki. Η Εθνική επικαιροποίησε την πρόταση της προς την Credit Agricole για την Emporiki επιβεβαιώνοντας το αποκλειστικό ρεπορτάζ του www.bankingnews.gr. Eπικαιροποιημένες προτάσεις προς την Credit Agricole κατέθεσαν και οι Alpha Bank και Eurobank.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΤτΕ έχει στείλει επιστολή στις 3 ενδιαφερόμενες συστημικές τράπεζες Εθνική, Eurobank και Alpha και βεβαίως στην Credit Agricole διευκρινίζοντας ποια στοιχεία ενεργητικού ή assets του εξωτερικού μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εγγύηση.
Η αιτία για αυτή την εξέλιξη ήταν η Credit Agricole η οποία είχε ζητήσει εγγυήσεις assets του εξωτερικού για τα 2 δις ευρώ ρευστότητα που θα καταβάλλει στην Emporiki καλύπτοντας το funding gap.
Η Credit Agricole θα καταβάλλει και 2,5 δις συν 500 εκατ δηλαδή 3 δις σε νέο κεφάλαιο.
Η Εθνική με βάση ενδείξεις θα χρησιμοποιήσει ως εγγύηση στοιχεία ενεργητικού από την Finansbank δάνεια, ομολογιακά και ακίνητα, ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί και ως εγγύηση και ποσοστό θυγατρικής.
Ακριβώς την ίδια διαδικασία ακολουθούν και η Alpha bank και η Eurobank δηλαδή θα διαθέσουν εγγυήσεις ακίνητα ή δάνεια ή άλλα assets εξωτερικού ώστε να καλύψουν τις απαιτήσεις για εγγυήσεις της Credit Agricole.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας

Η Εθνική Τράπεζα, σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεών της, και σε εφαρμογή του ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου, ανακοινώνει ότι κατέθεσε επικαιροποιημένη προσφορά για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας, μετά από σχετική πρόσκληση της Credit Agricole.  
H πρόταση αυτή, που εντάσσεται στις διαδικασίες αναδιάταξης του πιστωτικού μας συστήματος, είναι σύμφωνη με τις παραμέτρους που έχουν τεθεί, επί του θέματος αυτού, τόσο από την Τράπεζα της Ελλάδος όσο και από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Alpha Bank

Η Alpha Τράπεζα Α.Ε. ενημερώνει ότι, σήμερα, 14 Σεπτεμβρίου 2012, υπέβαλε, κατόπιν αιτήματος της Credit Agricole S.A., αναθεωρημένη (revised) δεσμευτική πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών εκδόσεως της Εμπορικής
Τραπέζης Α.Ε.
H ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση λήψεως κανονιστικών αδειών και εγκρίσεων.

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Eurobank

Στο πλαίσιο των διαδικασιών και προϋποθέσεων που διαμόρφωσαν οι Εποπτικές Αρχές και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η Eurobank υπέβαλε σήμερα αναθεωρημένη δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά, από την Credit Agricole, του 100% των μετοχών της Emporiki Bank, υπό την αίρεση της έγκρισης των αρμοδίων αρχών.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 07:12

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης