Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Α. Τσίπρας: Τελειώνει το θέατρο του παραλόγου, προαποφασισμένα τα μέτρα – Σχοινί να κρεμαστούμε η επιμήκυνση – Θα τους στείλουμε το λογαριασμό - Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει πράξη το άρθρο 4 του Συντάγματος

Α. Τσίπρας: Τελειώνει το θέατρο του παραλόγου,  προαποφασισμένα τα μέτρα – Σχοινί να κρεμαστούμε η επιμήκυνση – Θα τους στείλουμε το λογαριασμό - Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει πράξη το άρθρο 4 του Συντάγματος
Σε λίγες μέρες τελειώνει το θέατρο του παραλόγου  και ξεκινά το έργο κατεδάφισης της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, αναφερόμενος στην επικείμενη έγκριση των μέτρων του πακέτου ύψους 11,5 δισ. ευρώ.
Τα μέτρα ήταν προαποφασισμένα εδώ και καιρό και στο πακέτο των 11,5 δισ. το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα παίζει τα ρέστα του, τόνισε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Αναφερόμενος στην επιμήκυνση που πλασάρεται ως μελλοντική επιτυχία, ο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι δεν είναι καινούρια, την είχε προτείνει το ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. «Παρουσιάζουν την επιμήκυνση ως σωτηρία που θα ελαφρύνει τον πόνο των Ελλήνων. Η επιμήκυνση δεν είναι τίποτα παραπάνω από το να μακρύνει λίγο περισσότερο το σχοινί με το οποίο θα κρεμαστούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. Παράλληλα επανέλαβε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να ανασάνει ο τόπος είναι η ακύρωση του μνημονίου.
Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στη Χρυσή Αυγή και σε όσους εξισώνουν τους αγώνες της δημοκρατικής παράταξης με την παρακρατική βία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Η ακροδεξιά λειτουργεί ως το μακρύ χέρι της μνημονιακής πολιτικής, σημείωσε, ενώ υπογράμμισε ότι η Αριστερά δεν είναι άκρο όπως επιθυμούν πολλοί να την παρουσιάσουν. Προειδοποίησε παράλληλα «ορισμένους» να σταματήσουν τη χυδαιότητα και τις επιθέσεις.
«Κόβουν συντάξεις, εφάπαξ, δώρα την ώρα που αδιαφορούν να πάρουν τα 400 εκατ.  από τους καναλάρχες για την εκμετάλλευση των συχνοτήτων. Μόνο μία η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ:  Να μπει μπροστά στους κοινωνικούς αγώνες. Και μέσα στη Βουλή και στην κοινωνία. Προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και το κοινό δίκαιο.  Κάποιοι προσπαθούν να τακτοποιήσουν τους φίλους τους», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρέπει να αποτραπεί η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, τόνισε ο κ. Τσίπρας, ενώ έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση να ξεχάσει το πακέτο με ένα άρθρο. «Δεν απαλλάσσει τους βουλευτές από τις ιστορικές ευθύνες τους», ανέφερε.

Ο άνθρωπος που κάνει το ευρώ να τρέμει… O Αλ. Τσίπρας δηλώνει υπέρμαχος της πολιτικής που ακολουθούν οι ηγέτες της Λατινικής Αμερικής - Έδειξε το παράδειγμα της Αργεντινής που σταμάτησε τις απάνθρωπες νεοφιλελεύθερες πολιτικές

Υπέρμαχος της πολιτικής που ακολουθούν οι ηγέτες της Λατινικής Αμερικής εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Pagina12 της Αργεντινής, επισημαίνοντας ότι η περιοχή ανέκαθεν υπήρξε κοινωνικό και πολιτικό εργαστήρι που δίνει αποτελέσματα.
Ο Τσίπρας, καταδικάζει το ευρώ ως «φυλακή» για τους αδύναμους της Ευρώπης, καθώς η βάση στην οποία οικοδομήθηκε είναι λάθος, αποτελώντας την πυριτιδαποθήκη που θα εκραγεί αν συνεχιστεί αυτή την πολιτική.
Το άρθρο της συνέντευξης τιτλοφορείται «Ο άνθρωπος που κάνει το ευρώ να τρέμει». Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγεί και τη δήλωση του στην ελληνική Βουλή η οποία προκάλεσε σημαντικές αντιδράσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αργεντινή έδειξε τον έδειξε τον τρόπο που ένας λαός μπορεί να σταματήσει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που είναι κυνικές και απάνθρωπες, και να οικοδομήσει τις βάσεις για να ζήσει καλύτερα, να ξαναφτιάξει το κράτος και την κοινωνία
Οι αδύναμοι της Ευρώπης έχουν φυλακιστεί στην ευρωζώνη, σε ένα πλέγμα πολιτικής που οδηγεί σε αδιέξοδο. Στη Βουλή, όπως αναφέρει, βρέθηκε να απαντά στον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος μίλησε με ρατσιστικό τρόπο για την Αργεντινή. Μάλιστα, του υπενθύμισε ότι η Ελλάδα είναι χειρότερα από αυτά που πέρασε η Αργεντινή. «Αυτή είναι η αλήθεια» επισημαίνει.
Σε ερώτηση για το ποιο θα ήταν το ιδανικό μοντέλο για την Ελλάδα, ο Τσάβες της Βενεζουέλας, οι Κάστρο στην Κούβα, το παράδειγμα της Βραζιλίας ή ο περονισμός των Κίρσνερ στην Αργεντινή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η Λατινική Αμερική ανέκαθεν υπήρξε κοινωνικό και πολιτικό εργαστήρι που δίνει αποτελέσματα. Από πλευράς κοινωνικής πραγματικότητας και ιστορικών αντιστοίχων, έχουμε μεγαλύτερη συνάφεια με αυτό που συνέβη στη Βραζιλία και την Αργεντινή.
«Οι αντίπαλοί μας υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κάνει την Ελλάδα Κούβα της Ευρώπης. Εμείς απαντάμε ότι αυτοί θέλουν να φτιάξουν μια Κούβα στην Ευρώπη, αλλά την Κούβα πριν το 1960. Εκεί θέλουν να μας φτάσουν» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης