Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Όλοι αναμένουν τις εξελίξεις….αλλά η Πειραιώς προετοιμάζεται πυρετωδώς

  Όλοι αναμένουν τις εξελίξεις….αλλά η Πειραιώς προετοιμάζεται πυρετωδώς
Σε πυρετώδεις….προετοιμασίες βρίσκεται η τράπεζα Πειραιώς καθώς είναι η μόνη τράπεζα που συνεχίζει με τους συμβούλους της την Bank of America Merrill Lynch , Goldman Sachs και UBS να διερευνά και να μελετά όλα τα ενδεχόμενα στρατηγικής.
Ο βασικός άξονας της πολιτικής της διοίκησης της Πειραιώς είναι η διεκδίκηση της ΑΤΕ και του ΤΤ. Σε αυτή την στρατηγική δεν έχει αποκλίνει, τουναντίον έχει εστιαστεί προετοιμαζόμενη να προχωρήσει στην έκδοση ομολογιακού μετατρέψιμου σε μετοχές.
Η Πειραιώς δεν έχει αλλάξει στρατηγική.
Θεωρεί ότι θα προχωρήσει μια διαδικασία διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού στην οποία θα έχει την δυνατότητα να υποβάλλει δεσμευτική και συνδυαστική πρόταση για το ΤΤ και την ΑΤΕ.
Όπως έχει επισημανθεί οι σύμβουλοι του δημοσίου θα προτείνουν στην κυβέρνηση να προκηρύξει διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό στον οποίο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να υποβάλλει προσφορά μεμονωμένη ή συνδυαστική.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διαγωνισμό και με βάση τις οικονομικές προσφορές που θα υποβληθούν θα αξιολογήσει αν θα προχωρήσει στην πώληση ή όχι αν συμφέρει δηλαδή η πώληση ή όχι.
Η Πειραιώς πάντως παρά τις παρασκηνιακές διεργασίες σε κλαδικό επίπεδο έχει κρατήσει μια σταθερή γραμμή και στάση, επιμένει στην αρχική της πρόταση και ποντάρει ότι στο τέλος δεν θα υπάρξει άλλη τράπεζα που θα υποβάλλει συνδυαστική πρόταση για την ΑΤΕ και το ΤΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης