Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Π. Χριστοδούλου (ΟΔΔΗΧ): Στο τέλος του 2010 τα ομόλογα για τους ομογενείς – Οι ξένοι αρχίζουν να ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

   Π. Χριστοδούλου (ΟΔΔΗΧ): Στο τέλος του 2010 τα ομόλογα για τους ομογενείς – Οι ξένοι αρχίζουν να ενδιαφέρονται για την Ελλάδα
Προς το τέλος του 2010 το ελληνικό δημόσιο θα εκδώσει ομόλογα τα οποία θα απευθύνονται στους ομογενείς του εξωτερικού ανέφερε ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ κ Πέτρος Χριστοδούλου στο Channel 9 και στο www.bankingnews.gr
Στόχος της κίνησης αυτή είναι οι ομογενείς να στηρίξουν την προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
Ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ αναφέρθηκε στα σχέδια του δημοσίου να βγει στις αγορές, προέβλεψε ότι τα spreads και CDS σε μεσοπρόθεσμη βάση θα υποχωρήσουν, για μια ακόμη φορά επισήμανε κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξει αναδιάρθρωση χρέους ενώ αναφέρθηκε και στο πως αντιμετωπίζουν οι ξένοι την Ελλάδα.
Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές ίσως προς το τέλος του 2011 ανέφερε ο κ Χριστοδούλου και εφόσον οι συνθήκες έχουν βελτιωθεί.
Παρατηρείται το τελευταίο διάστημα οι ξένοι επενδυτές από την φάση που ήταν απαθείς για την Ελλάδα να εκδηλώνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ακόμη δεν αγοράζουν αλλά δείχνουν ενδιαφέρον. Αυτό αποτελεί ένα πρώτο καλό βήμα και διαπιστώθηκε και στις παρουσιάσεις του εξωτερικού ανέφερε ο κ Χριστοδούλου.
Στην ερώτηση αν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους ο κ Χριστοδούλου τόνισε ότι μια τέτοια ενέργεια θα ήταν καταστροφική για την οικονομία και τις τράπεζες και δεν εξετάζεται.
Ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ ανέφερε ότι σταδιακά οι στρεβλώσεις που υπάρχουν στην ελληνική αγορά ομολόγων θα εξορθολογίζονται και είναι αναμενόμενο να υπάρξει μείωση των spreads και των CDS στα ομόλογα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης