Ελλάδα

Νέα, ύποπτη συνάντηση Παπακωνσταντίνου με Τρισέ και Σόιμπλε – Ζητείται οικονομική στήριξη έως το 2015

 Νέα, ύποπτη συνάντηση Παπακωνσταντίνου με Τρισέ και Σόιμπλε – Ζητείται οικονομική στήριξη έως το 2015
Ερωτηματικά προκαλεί η νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ.
Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα έκαναν λόγο για συνάντηση των δύο ανδρών στο περιθώριο των παρουσιάσεων της ελληνικής οικονομίας που είχε κάνει ο υπουργός Οικονομικών σε Παρίσι, Λονδίνο, Φρανκφούρτη.

Βέβαια ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός της επίσκεψης του κ. Παπακωνσταντίνου στη Γερμανία, καθώς θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του, Β. Σόιμπλε.
Όλα αυτά γίνονται σε μια στιγμή που το ενδιαφέρον των επενδυτών για ελληνικά ομόλογα φαίνεται να έχει ενισχυθεί, ενώ η κυβέρνηση πατάει «γκάζι» στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.
Κάποιοι από το υπουργείο Οικονομικών μιλούν και για προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να επεκταθεί η οικονομική στήριξη άλλα 2 χρόνια δηλαδή έως το 2015.
Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι 1)να δοθούν πέραν των 110 και επιπλέον 40 δις ευρώ για το διάστημα 2014 με 2015 2)να υπάρξει αναδιάρθρωση ειδικού τύπου με αντικατάσταση ομολόγων με άλλα μεγαλύτερης διάρκειας και χαμηλότερης απόδοσης και 3) να υπάρξει συμφωνία με την ΕΚΤ που κατέχει ήδη 40 δις ευρώ ελληνικά ομόλογα να αγοράσει περαιτέρω χρέος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης