Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Παπαδήμος: Από το 2011 η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και στις αγορές

Παπαδήμος: Από το 2011 η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και στις αγορές
Από την επόμενη χρονιά η Ελλάδα θα επιστρέψει σταδιακά στις αγορές, δήλωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και νυν σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης, κ. Λουκάς Παπαδήμος, σε συνέντευξη του στις Βρυξέλλες.
Ο Παπαδήμος απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους από την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι αυτή η προοπτική είναι για κράτη που δεν ανήκουν στην Ευρωζώνη.
Σταδιακά από το επόμενο έτος θα υπάρξουν θετικοί ρυθμού ανάπτυξης, δήλωσε ο κ. Παπαδήμος, επισημαίνοντας ότι θα αρχίσει να βγαίνει στις αγορές προς δανεισμό την στιγμή που πρέπει. Μάλιστα, θεωρεί ότι το 2011 οι συνθήκες θα έχουν αρχίσει βελτιώνονται, ανεβάζοντας τις πιθανότητες να δανειστεί ομαλά από τις διεθνείς αγορές υψηλά.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το 2010 η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας το β' 3μηνο διαμορφώθηκε στο 4%, για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο, καθώς τα σκληρά μέτρα λιτότητας που έχει λάβει η κυβέρνηση έχει επιβαρύνει την αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Σύμφωνα με τον Παπαδήμο, η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας θα αρχίσει να βελτιώνεται μετά και τις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, αποθιστώντας σταδιακά την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης