Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Τι θα συμβεί με την μετοχή της Εθνικής τράπεζας; Τι προβληματίζει και σε τι ελπίζει η αγορά;

Τι θα συμβεί με την μετοχή της Εθνικής τράπεζας; Τι προβληματίζει και σε τι ελπίζει η αγορά;
(upd)Το κλειδί για το ελληνικό χρηματιστήριο είναι ξεκάθαρα η συμπεριφορά της μετοχής της Εθνικής τράπεζας.
Το www.bankingnews.gr έχει αναφέρει ότι η μετοχή της Εθνικής πρέπει να κρατήσει τα 7 ευρώ το δικαίωμα της αύξησης να κινηθεί πέριξ των 0,40 ευρώ και του ομολογιακού πέριξ των 0,70 ευρώ.
Είναι προφανές ότι στην αγορά καλλιεργούνται δύο απόψεις μια απαισιόδοξη και μια αισιόδοξη...
Η απαισιόδοξη πλευρά  αναφέρει ότι η Εθνική θα βρεθεί στα 6,60 με 6,80 ευρώ το δικαίωμα της αύξησης στα 0,30 ευρώ ή και οριακά υψηλότερα και του ομολογιακού στα 0,60 ευρώ.
Το σενάριο αυτό είναι απαισιόδοξο. Για λόγους ψυχολογικού γοήτρου είναι προφανές ότι αν εξελιχθούν τα πράγματα αρνητικά χρηματιστηριακά θα ασκηθεί πίεση στην μετοχή.
Η αισιόδοξη πλευρά αναφέρει ότι η Εθνική από τις αρχές της εβδομάδας θα ανακάμψει προς την ζώνη των 7,20 με 7,30 με 7,50 ευρώ ενώ αντίστοιχα θα ανακάμψουν και τα δικαιώματα.
Σημειώνεται ότι την Τρίτη ολοκληρώνεται η διαπραγμάτευση του δικαιώματος της αύξησης και  του ομολογιακού.
Έως τώρα έχουν διακινηθεί 200 εκατ δικαιώματα το 16% των συνολικών δικαιωμάτων περίπου 1,2 δις δικαιώματα.
Ο βασικός προβληματισμός της αγοράς δεν σχετίζεται με την κάλυψη της αύξησης που θα καλυφθεί ούτως ή άλλως αλλά υπάρχει  ανησυχία μήπως μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου η μετοχή της Εθνικής εγκλωβιστεί σε σκοτεινό τούνελ και δεν αποδώσει χρηματιστηριακά η άντληση των 1,8 δις ευρώ.
Με όρους πραγματικού value η Εθνική αποτιμάται περίπου στο μηδέν και η Εθνική είναι αδύνατο να μην έχει αξία.
Και ενώ ο προβληματισμός είναι υπαρκτός ψύχραιμες φωνές υποστηρίζουν. Δεν μπορεί η Εθνική να αξίζει λιγότερα μετά την αύξηση όταν θα έχει αυξήσει τα κεφάλαια της με πραγματικό χρήματα 1,8 δις ευρώ.
Η Εθνική έχει αξία και επιμένουν σε αυτό προβλέποντας ανάκαμψη της μετοχής προς το πέρας της διαδικασίας της αύξησης κεφαλαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης