Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Καθοριστικές οι παρασκηνιακές πιέσεις των ΗΠΑ στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας

Καθοριστικές οι παρασκηνιακές πιέσεις των ΗΠΑ στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας
Σημαντικές πιέσεις είχαν ασκήσει οι ΗΠΑ στην έγκριση του πακέτου ενίσχυσης της οικονομίας της Ελλάδας και της ευρωζώνης, σύμφωνα με δημοσιεύμα των Financial Times, καθώς στο επιτελείο της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου υπήρχε έντονη ανησυχία για τους κινδύνους που μπορούσε να αντιμετωπίσει η παγκόσμια οικονομία από μία νέα χρηματοπιστωτική κρίση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, σε μία “τριλογία” άρθρων που ξεκινά σήμερα, αποκαλύπτεται ότι η ΕΕ, οι ΗΠΑ και το ΔΝΤ πραγματοποίησαν δύο συναντήσεις τον Απρίλιο με σκοπό να διαμορφώσουν το πλαίσιο της βοήθειας που θα παρασχεθεί στη χώρα μας.
Οι Αμερικανοί γίνονταν ολοένα και πιο “ανήσυχοι” σχετικά με το σχέδιο της ΕΕ, είζε δηλώσει ο Υπουργός Οικονομικών της Μ. Βρετανίας, Alistair Darling. Μάλιστα κατηγορούσαν τους Ευρωπαίους ότι είναι αδιάφοροι σχετικά με το ελληνικό πρόβλημα.
Από τη μεριά του, ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών δε φαίνεται να αρνείται το ρόλο που έπαιξαν οι Αμερικάνοι. Σημειώνεται εδώ ότι η πρώτη συνάντηση έγινε στις 22 Απριλίου στην πρεσβεία του Καναδά, δύο μέρες δηλαδή πριν την εαρινή συνάντηση του ΔΝΤ και η δεύτερη έγινε στις 24 Απριλίου στα γραφεία του επικεφαλής του ΔΝΤ, κ. Στρος Καν, όπου και συμφώνησαν επι της αρχής για το τριμερές δάνειο που ελάμβανε η ελληνική κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης