Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Κομισιόν: Δεν υπάρχει θέμα συζήτησης για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των 110 δις της Ελλάδος

Κομισιόν: Δεν υπάρχει θέμα συζήτησης για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των 110 δις της Ελλάδος
Απέκλεισε το ενδεχόμενο διεξαγωγής συνομιλιών για επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής του δανείου που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση μέσω της ΕΕ και του ΔΝΤ, ο εκπρόσωπος τύπου της Κομισιον, Amadeu Altafaj.
Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συνάντηση που είχαν ο κ. Στρος Καν και ο κ. Παπακωνσταντίνου στην Ουάσιγκτον την Κυριακή, ο πρώτος επέλεξε να δημοσιοποιήσει το θέμα της επιμήκυνσης της περιόδου αποπληρωμής, πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό στηρίζει την προσπάθεια της Ελλάδας να εξέλθει της οικονομικής κρίσης. Στη συνέντευξή του προς το πρακτορείο Bloomberg ο γενικός διευθυντής του Ταμείου δήλωσε ότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο να παρατείνει την αποπληρωμή των δανείων της Ελλάδας. «Αν οι Ευρωπαίοι αποφασίσουν να κάνουν κάτι, θα κάνουμε σίγουρα το ίδιο», τόνισε ο κ. Στρος Καν.
Μιλώντας χθες στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Νέοι Φάκελοι» ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι το ζήτημα αυτό συζητείται, αλλά δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για αναδιάρθρωση του χρέους. Οπως διευκρίνισε η συζήτηση έχει αρχίσει γιατί οι δανειακές ανάγκες της χώρας το 2014 και το 2015 ξεπερνούν τα 70 δισ. ευρώ ετησίως, συμπεριλαμβανομένων των λήξεων μέρους των 110 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης