Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Η βουλγαρική κυβέρνηση ανησυχεί για την Ελλάδα και βλέπει αναδιάρθρωση χρέους

Η βουλγαρική κυβέρνηση ανησυχεί για την Ελλάδα και βλέπει αναδιάρθρωση χρέους
Εξαιρετικά απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι Βούλγαροι οικονομολόγοι για την κατάσταση στην Ελλάδα, αφού θεωρούν ότι θα υπάρξει αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας μας, και μάλιστα μέσα σε δύσκολες συνθήκες.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Κέντρου Οικονομικής Ανάπτυξης της χώρας και συμβούλου της κυβέρνησης Georgi Proharski, η ελληνική κυβέρνηση θα αναγκαστεί να λάβει περαιτέρω μέτρα λιτότητας, και να αποφασίσει αύξηση της φορολογίας και μείωση των δημόσιων επενδύσεων.
Ο Proharski ουσιαστικά κλήθηκε να απαντήσει από το FOCUS News Agency στη συνέντευξη του αμερικανού νομπελίστα καθηγητή Nouriel Roubini περί αναπόφευκτης ελληνικής χρεοκοπίας, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινει ότι δε θα τα κατάφερνε η Ελλάδα να είναι συνεπής στις προθεσμίες πληρωμής των δανείων που έχει λάβει.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Βουλγαρική οικονομία αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο κατά 0,5%, ανακάμπτοντας έτσι από τη βαθειά ύφεση που γνώρισε κυρίως το 2009. Η ανάπτυξη αναμένεται να συνεχιστεί και στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, αν και ο ρυθμός αναμένεται να μειωθεί. Υπο αυτές τις συνθήκες ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας έχει αρχίσει να ανησυχεί για την επίδραση της ελληνικής ύφεσης στην οικονομία της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης