Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Εκτεταμένες διασταυρώσεις στα στοιχεία του ελλείμματος κάνει η Eurostat

Εκτεταμένες διασταυρώσεις στα στοιχεία του ελλείμματος κάνει η Eurostat
Εκτεταμένες διασταυρώσεις, μεταξύ των στοιχείων της κυβέρνησης για την οικονομική κατάσταση των νοσοκομείων, των Δήμων και των ΔΕΚΟ έναντι αυτών που η ίδια συνέλεξε από τους εν λόγω φορείς, πραγματοποιεί η Eurostat.

Το κλιμάκιο των ελεγκτών στο πλαίσιο στο πλαίσιο συγκρότησης μίας πιο αντιπροσωπευτικής εικόνας για το περσινό έλλειμμα συνεχίζει να επισκέπτεται δημόσιους οργανισμούς και φορείς οι οποίοι εμπλέκονται στο θέμα της αναθεώρησης του ελλείμματος του 2009.
Στο πρόγραμμα των ελέγχων που πραγματοποιούν οι Κοινοτικοί  περιλαμβάνονται οι δύο μεγάλοι Δήμοι,  Αθηνών και Θεσσαλονίκης , μία σειρά από νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία αλλά και πολλές προβληματικές ΔΕΚΟ όπως ο ΟΣΕ, οι αστικές συγκοινωνίες κλπ.
Οι ξένοι ερευνούν αν τα πρωτόλεια στοιχεία περί αναθεώρησης ελλείμματος και χρέους που παρέλαβαν από το υπουργείο Οικονομικών και την Ελληνική Στατιστική Αρχή  είναι αληθή και δεν αποκλίνουν από αυτά που οι ίδιοι συλλέγουν από τους αρμόδιους φορείς.
Οι νεώτερες πληροφορίες κάνουν λόγο για έλλειμμα της τάξης του 8,6% φέτος έναντι  αρχικού στόχου 8,1% που προέβλεπε το Μνημόνιο και προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού.
Κατά τις πληροφορίες οι Κοινοτικοί υπολογίζουν την επιβάρυνση στο 0,5% από τη γενική κυβέρνηση (ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, Νοσοκομεία, Ταμεία) μετά και την αναθεώρηση του ΑΕΠ στα 232 δις. ευρώ  από 236,1 δις. ευρώ που ήταν η αρχική εκτίμηση.
Η επιβάρυνση του φετινού ελλείμματος  έρχεται ως αποτέλεσμα της αναθεώρησης του   ελλείμματος του 2009 το οποίο «σκαρφαλώνει» στο 15,4% από 13,7% που εκτιμούσε αρχικά η κυβέρνηση.
Σε ότι αφορά το περσινό χρέος αυτό εξακοντίζεται στο 125-127% έναντι 115% που προέβλεπε  το κείμενο του προσχεδίου.

Μ. Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης