Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Παπακωνσταντίνου: Μεγαλύτερη η ύφεση το 2011- Ομαλοποιείται ο τραπεζικός κλάδος

Παπακωνσταντίνου: Μεγαλύτερη η ύφεση το 2011- Ομαλοποιείται ο τραπεζικός κλάδος
(upd2)Στο 3% θα ανέλθει το ποσοστό της ύφεσης το 2011, από 2,6% που προβλέπει το Μνημόνιο και το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού. Στο μέγεθος της ύφεσης αναφέρθηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε ομιλία του στο Limassol Economic Forum, στην Λεμεσό της Κύπρου.
Επιπλέον, ο υπουργός οικονομικών επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις ότι το έλλειμμα του 2009 θα είναι πάνω από το 15%, αναφερόμενος στο πόρισμα της Eurostat για την τελική αναθεώρηση του ελλείμματος της περασμένης χρονιάς που θα ανακοινωθεί στα μέσα Νοεμβρίου. Πρόσφατα το www.bankingnews.gr είχε κάνει λόγο σε  ρεπορταζ του ότι το έλλειμμα θα φτάσει το 15,4%.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι στο οικονομικό επιτελείο ετοιμάζονται για το κρίσιμο ραντεβού με την τρόικα στις 15 Νοεμβρίου, η οποία αναμένεται να θέσει επί τάπητος την «κακή» πορεία των εσόδων του προϋπολογισμού και ως εκ τούτου το έλλειμμα, που έχει διογκωθεί από τις αναθεωρήσεις σε έλλειμμα, χρέος και ΑΕΠ. Μάλιστα, ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχτηκε ότι η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα συλλογής φόρων, προσπαθώντας να αποκαταστήσει την υστέρηση των εσόδων που παρατηρείται από την υπογραφή του Μνημονίου.
Ωστόσο, ο υπουργός οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του ελληνικού τραπεζικού κλάδου, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ήδη έχουν αρχίσει να μειώνουν την εξάρτηση τους από το δανεισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και να επιστρέφουν σταδιακά στις αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης