Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Ανθ. Θωμόπουλος (ΕΤΕ): Το 2011 τα κέρδη των τραπεζών θα αυξηθούν

  Ανθ. Θωμόπουλος (ΕΤΕ): Το 2011 τα κέρδη των τραπεζών θα αυξηθούν
Την εκτίμηση ότι το 2011 τα κέρδη των τραπεζών θα είναι πιο βελτιωμένα ε σχέση με το 2010, τα δάνεια θα αυξηθούν σε σχέση με το 1,5% που είναι η τρέχουσα πιστωτική επέκταση ενώ τα προβληματικά δάνεια θα αρχίσουν να μειώνονται ελεγχόμενα διετύπωσε στο www.bankingnews.gr και το Channel 9 o Γενικός Διευθυντής της Εθνικής τράπεζας υπεύθυνος οικονομικών και λιανικής Άνθιμος Θωμόπουλος.

Το 2011 θα είναι μια καλύτερη χρονιά και για την οικονομία καθώς και η Τρόικα προβλέπει μείωση της ύφεσης.
Προς το τελευταίο τρίμηνο του 2011 θα καταγραφούν τα πρώτα σημάδια βελτίωσης επισήμανε ο κ Θωμόπουλος.
Στην ερώτηση αν προβλέπει βελτίωση της κερδοφορίας των τραπεζών απάντησε ότι θεωρεί ότι η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη για τις τράπεζες και τα αποτελέσματα τους ενώ προέβλεψε ότι θα αυξηθεί και η πιστωτική επέκταση.
Αναφερόμενος στους στόχους της Εθνικής μετά την κεφαλαιακή ενίσχυση των 1,8 δις ευρώ επισήμανε ότι η βασική στρατηγική είναι η δημιουργία ενός αποθέματος κεφαλαίων στην Εθνική ώστε να θωρακίσουν την τράπεζα.
Τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν επίσης αποτελούν ένα καλό κίνητρο και για τις άλλες τράπεζες να αναζητήσουν κεφάλαια.
Η Εθνική άνοιξε τις αγορές και πλέον εναπόκειται στην στρατηγική της κάθε τράπεζας να αξιολογήσει και να εκμεταλλευτεί τα δεδομένα.
Τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για εξαγορές;
Όχι τα κεφάλαια δεν θα χρησιμοποιηθούν για εξαγορές τόνισε ο κ Θωμόπουλος η προτεραιότητα είναι η δημιουργία κεφαλαιακού αποθέματος και η χρηματοδότησης της οικονομίας.
Η Εθνική δεν σταμάτησε να χρηματοδοτεί την οικονομία ακόμη και στην περίοδο της μεγάλης κρίσης της χώρας ανέφερε ο κ Θωμόπουλος.
Για την Finansbank τόνισε ότι στόχος είναι να συγκεντρωθούν πάνω από 1 δις ευρώ μέσω διττής κίνησης αύξησης κεφαλαίου και βιβλίου προσφορών.
Στην ερώτηση που αποτιμάται η Finansbank στα 5,5 δις ευρώ που είναι η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση ο κ Θωμόπουλος ανέφερε ότι το minimum της αποτίμησης θα είναι στα 5 με 5,5 δις ευρώ ενώ δεν απέκλεισε τελικά η θυγατρική στην Τουρκία να αποτιμηθεί και υψηλότερα των 6 δις ευρώ.
Ο κ Θωμόπουλος εμφανίσθηκε συγκρατημένα πιο αισιόδοξος για την πορεία της χώρας, ωστόσο προειδοποίησε ότι θα υπάρχουν και πισωγυρίσματα σε ορισμένα τρίμηνα αλλά υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η κατάσταση αρχίζει να βελτιώνεται έστω αργά, έστω και με παλινωδίες.
Αναφερόμενος στους ξένους τόνισε ότι ζητούν σταθερή πολιτική από της πολιτική ηγεσία, αλλά και τις τράπεζες ωστόσο η ανάκτηση της εμπιστοσύνης θα είναι μια αργή διαδικασία.

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης