Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Πεταλωτής: Αναμένουμε την αποτύπωση της λαϊκής ετυμηγορίας - Παπανδρέου: “Αποφασίζουμε αν θα συνεχιστεί η πορεία αναμόρφωσης”

Πεταλωτής: Αναμένουμε την αποτύπωση της λαϊκής ετυμηγορίας - Παπανδρέου: “Αποφασίζουμε αν θα συνεχιστεί η πορεία αναμόρφωσης”
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών στο πλαίσιο του «Καλλικράτη», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.
Ο «Καλλικράτης», η νέα αρχιτεκτονική για την τοπική αυτοδιοίκηση υπήρξε θεμελιώδης επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που νομοθετήθηκε και υλοποιείται άμεσα. Νέοι ισχυροί Δήμοι και αιρετή Περιφέρεια για να μεταφερθούν τα κέντρα αποφάσεων δίπλα στον πολίτη και με τη συμμετοχή του.
Στην κρισιμότατη αυτή καμπή για τη σωτηρία της χώρας, έχοντας απόλυτη συναίσθηση του εθνικού μας καθήκοντος, η Κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες να απορρίψουν κάθε προσπάθεια ανακοπής του σχεδίου για τη διάσωση, αλλά και την αναμόρφωση της χώρας. Οι κάλπες έκλεισαν. Ο λαός ήδη μίλησε. Αναμένουμε με απόλυτο σεβασμό την αποτύπωση της λαϊκής ετυμηγορίας.
Ο Πρωθυπουργός, με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον και την προστασία των κόπων, των θυσιών, αλλά και των επιτευγμάτων του ελληνικού λαού θα τοποθετηθεί με απόλυτη ευθύνη και ειλικρίνεια απέναντι στον ελληνικό λαό, μόλις υπάρξει σαφής, αξιόπιστη και καθαρή εικόνα των στοιχείων που συναποτελούν την ετυμηγορία των πολιτών.

Γ. Παπανδρέου: “Αποφασίζουμε αν θα συνεχιστεί η πορεία αναμόρφωσης”

Εξακολουθεί να παραμένει διλημματικός ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.  Το μήνυμα των σημερινών εκλογών σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έχει δύο όψεις.
Σε συνέντευξή του στα “Νέα Σαββατοκύριακο”, δήλωσε ότι το διακύβευμα των σημερινών εκλογών αφορά την επικράτηση της σταθερότητας στη χώρα σε σχέση με τις περιπέτειες αν το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο.
Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός θα εξετάσει τα πρώτα αποτελέσματα στο γραφείο του μαζί με τους συνεργάτες του και θα μιλήσει αφότου υπάρξει μια πρώτη εικόνα για τα πραγματικά αποτελέσματα, κάτι που αναμένεται να συμβεί μετά τις 21:30, όταν πρόκειται και να δοθεί το πρώτο εκλογικό αποτέλεσμα κοντά στο 10% των ψηφοφόρων. Αναμένεται εκεί να ξεκαθαρίσει και το τοπίο αναφορικά με την πρόθεσή του να προχωρήσει σε εθνικές εκλογές ή όχι.
Ο πρωθυπουργός βλέπει τον Καλλικράτη ως καινοτόμα μεταρρύθμιση που “αφοπλίζει” το πελατειακό κράτος και φέρνει τον πολίτη πιο κοντά στο κράτος στους τομείς της υγείας, της παιδείας, της άθλησης, όπως δήλωσε αμέσως αφότου ψήφισε στη Νέα Ερυθραία.
Σε συνέντευξή του στο “Έθνος της Κυριακής”, ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε: “Δεν παίζουμε με τις τύχες της χώρας”. Η δήλωσή του αυτή βρίσκεται στην ίδια γραμμή με τις δηλώσεις του από τη Νέα Ερυθραία: “Σήμερα αποφασίζουμε για την πορεία της χώρας, αν θέλουμε να συνεχιστεί η πορεία αναμόρφωσης”.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης