Τελευταία Νέα
Ελλάδα

KfW: Το ζητούμενο τώρα για την Ελλάδα είναι να αποκτήσει διεθνώς εμπιστοσύνη

KfW: Το ζητούμενο τώρα για την Ελλάδα είναι να αποκτήσει διεθνώς εμπιστοσύνη
Καθοριστικής σημασίας κρίθηκαν τα επόμενα 2-3 χρόνια για την Ελλάδα, στην εκδήλωση για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας που διοργάνωσε στο Βερολίνο το δίκτυο Γερμανών τραπεζικών International Bankers Forum, με τη συμμετοχή τραπεζικών παραγόντων από τη Γερμανία και από την Ελλάδα.
Αντίθετα με αυτό που περίμεναν οι Έλληνες, οι Γερμανοί προσπάθησαν να εντοπίσουν τα πραγματικά προβλήματα της Ελλάδας και έδειξαν σημαντική διάθεση για βοήθεια.
“Το στοιχείο που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή, αφού έχουμε σταθεροποιήσει το πρόγραμμα, είναι η βοήθεια για την ανάπτυξη. Αυτό το έχουν καταλάβει πολύ καλά, και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό”, δήλωσε η υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Ελένη Δενδρινού-Λουρή.  “Αντιλαμβάνονται ότι είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι που λέγεται ευρώ και όπου ο ένας θα πρέπει να βοηθά τον άλλο”, δήλωσε ο  Δημήτρης Νικολός, στέλεχος της Eurobank.
“Οι προσπάθειες που καταβάλει τώρα η Ελλάδα είναι τεράστιες. Και αν ακολουθήσει σταθερά αυτή την πορεία τα επόμενα χρόνια, τότε πολύ σύντομα τα πράγματα θα πάνε προς το καλύτερο. Το ζητούμενο αυτό το διάστημα είναι να αποκτήσει διεθνώς η Ελλάδα εμπιστοσύνη”, δήλωσε η Vera Schubert, στέλεχος της τράπεζα KfW, η οποία στα πλαίσια του μνημονίου διαθέτει 22 δις ευρώ του συνολικού δανείου των 115 δις ευρώ. Ωστόσο, συμπληρώνει η Vera Schubert, ακόμη και αν η Ελλάδα ακολουθήσει μια σταθερή πολιτική για την εξυγίανση της οικονομίας, θα χρειαστούν 5 με 10 χρόνια για να ξεπεραστούν τα μεγαλύτερα προβλήματα.
Ο Cristof Maetze, στέλεχος της Commerzbank, επισημαίνει ότι “το παράδοξο είναι, σε περιόδους αναδιάρθρωσης, ότι θα πρέπει να τα κάνεις και τα δύο μαζί. Δηλαδή να κάνεις περικοπές και συγχρόνως να σκέφτεσαι, που μπορώ να επενδύσω για να μετατρέψω τις περικοπές σε οικονομική ανάπτυξη.”

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης