Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Στο αμερικανικό fund, NCH Capital, για τα επόμενα 99 χρόνια τα 490 στρέμματα στην Κασσιόπη της Κέρκυρας - Ποσό 23 εκατ. ευρώ θα εισπράξει το Δημόσιο - «Πράσινο φως» από το ΤΑΙΠΕΔ για άλλους 4 διαγωνισμούς

Στο αμερικανικό fund, NCH Capital, για τα επόμενα 99 χρόνια τα 490 στρέμματα στην Κασσιόπη της Κέρκυρας - Ποσό 23 εκατ. ευρώ θα εισπράξει το Δημόσιο - «Πράσινο φως» από το ΤΑΙΠΕΔ για άλλους 4 διαγωνισμούς
Στο αμερικανικό fund, NCH Capital, περνάει για τα επόμενα 99 χρόνια η εκμετάλλευση του ακινήτου στην περιοχή Κασσιόπη στην Κέρκυρα με το δημόσιο να βάζει σε πρώτη φάση το ποσό των 23 εκατ. ευρώ στα ταμεία του.
Η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) έκανε χθες αποδεκτή την δεσμευτική οικονομική προσφορά που είχε καταθέσει το fund, μοναδικού ενδιαφερόμενου επενδυτή για το εν λόγω project, το οποίο είναι το πρώτο που επιχειρείται να αξιοποιηθεί μέσω του θεσμού της επιφανείας (σ.σ. μοιάζει με την επικαρπία).
Βέβαια το ποσό από αυτή την ιδιωτικοποίηση - που υπό προϋποθέσεις θα ενισχυθεί περαιτέρω κατά 2,3 εκατ. ευρώ μετά από 6 χρόνια - δεν φθάνει ούτε στο μισό των 50 εκατ. ευρώ που προσδοκούσε αρχικά το Ταμείο από αυτή την εκμετάλλευση.
Όπως ανακοίνωσε χθες το ΤΑΙΠΕΔ το σύνολο της επένδυσης στην περιοχή θα φθάσει τα 75 εκατ. ευρώ η οποία αναμένεται να δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής του ακινήτου.
Η συνολική έκταση την οποία έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί το αμερικανικό fund NCH Capital που δραστηριοποιείται στο χώρο του real estate φθάνει τα 490 στρέμματα εκ των οποίων άνω των 320 στρεμμάτων θα παραμείνουν προσβάσιμα στο ευρύ κοινό.
Επίσης, ο επενδυτής θα έχει το δικαίωμα να αξιοποιήσει περίπου 36 στρέμματα για ήπια τουριστική ανάπτυξη.
Στη χθεσινή συνεδρίαση το ΤΑΙΠΕΔ άναψε το «πράσινο φως» για άλλους 4 διαγωνισμούς. Αυτοί αφορούν:
1. Το Ιπποδρομιακό Στοίχημα. Αντικείμενο του διαγωνισμού θα είναι η παραχώρηση του δικαιώματος οργάνωσης και διεξαγωγής ιπποδρομιών στην Ελλάδα και του αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίων στοιχημάτων για τις διεξαγόμενες εντός της Ελληνικής Επικράτειας Ιπποδρομίες.
2. Το ακίνητο 210 στρεμμάτων στο Παλιούρι Χαλκιδικής που θα αξιοποιηθεί με τον θεσμό της επιφανείας.
3. Ξεκινά ο διαγωνισμός για την πώληση 5 εκ των 11 «Χώρων Εγκαταστάσεων Υποστήριξης» της Αττικής Οδού (Κύμη, Πλακεντία, Κάντζα, Νερατζιώτισσα, Λεωφόρος Κηφισίας). Στόχος είναι να δημιουργηθούν στα οικόπεδα αυτά χώροι στάθμευσης και καταστήματα ή γραφεία.
4. Την πώληση 6 ακινήτων (κυρίως πρώην πρεσβευτικών κατοικιών) σε Λονδίνο, Βρυξέλλες, Λευκωσία, Βελιγράδι, Λουμπλιάνα, Τασκένδη.

Μ. Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης