Τελευταία Νέα
Ελλάδα

UBS: Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους θα επιδεινωθεί- Αποφύγετε ελληνικά, ιρλανδικά, πορτογαλικά ομόλογα

UBS: Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους θα επιδεινωθεί- Αποφύγετε ελληνικά, ιρλανδικά, πορτογαλικά ομόλογα
«Συνεχίστε να αποφεύγετε ελληνικά, ιρλανδικά και πορτογαλικά ομόλογα» συμβουλεύει τους επενδυτές η UBS, που, σε νέα έκθεσή της, εμφανίζεται κάθε άλλο παρά… αισιόδοξη για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Κι όλα αυτά, λίγες μόλις ώρες μετά το «ΟΚ» από ΕΕ και ΔΝΤ για την παροχή βοήθειας ύψους 85 δισ. ευρώ στην Ιρλανδία και τη συμφωνία για τον μελλοντικό μηχανισμό στήριξης του ευρώ.
Σύμφωνα με τον οίκο, παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, όχι μόνο δεν θα αποκλιμακωθεί το ερχόμενο έτος, αλλά αντίθετα αναμένεται να επιδεινωθεί!
«Τα προβλήματα στην Ευρωζώνη θα συνεχιστούν. Θεωρούμε ότι η κρίση χρέους θα φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο, όπου θα απαιτούνται νέες πρωτοβουλίες από τις αρχές, ώστε να διατηρηθεί με την τρέχουσα δομή της η νομισματική ένωση» δηλώνουν κατηγορηματικά οι Mike Schumacher, Justin Knight και Chris Lupoli, αναλυτές και οι τρεις της UBS.
«Σε ένα τόσο αβέβαιο περιβάλλον, είναι ολοφάνερο ότι δεν υπάρχουν επενδυτές που να αγοράζουν ομόλογα του περιφερειακού νότου. Κανείς δεν επιθυμεί να εμπιστευτεί τα ομόλογα της περιφέρειας, καθώς ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης χρέους είναι πάντοτε ορατός» δήλωνε πριν από λίγες ημέρες ο John Stopford, επικεφαλής της Investec Asset Management.
Παρεμφερείς οι δηλώσεις των αναλυτών της UBS και της Investec. Με μια όμως βασική διαφορά… Τα σχόλια της Investec προηγούνται της οριστικοποίησης της συμφωνίας για το πακέτο βοήθειας προς την Ιρλανδία, ενώ της UBS έρχονται στη δημοσιότητα λίγες μόλις ώρες μετά τις σχετικές αποφάσεις. Επομένως, είναι λογικό να εγείρεται το ερώτημα; Είναι αρκετό το πακέτο διάσωσης της Ιρλανδίας, ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση της κρίσης χρέους; Δεδομένου του αρνητικού κλίματος που σημειώθηκε χθες στις αγορές, η απάντηση καθίσταται ιδιαίτερα αμφίβολη…
Το ρίσκο πιθανής νέας κρίσης χρέους στις χώρες με υψηλή επικινδυνότητα θα παραμείνει σαν σκιά επάνω από την καθημερινότητα της οικονομίας στις χώρες αυτές για καιρό, τόνιζε πρόσφατα στέλεχος της Citigroup. Αλήθεια; Ψέματα; Θα δείξει…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης