Ελλάδα

Έως το 2018 η επιμήκυνση της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους

Έως το 2018 η επιμήκυνση της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους
Στην παράταση στα 7,5 χρόνια της περιόδου αποπληρωμής του νέου ελληνικού χρέους ύψους 110 δις ευρώ φαίνεται να προσανατολίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Με δεδομένο, λοιπόν, ότι η συμφωνία της Ελλάδας με την ΕΕ και το ΔΝΤ για παροχή οικονομικής βοήθειας επήλθε στα μέσα του 2010, η αποπληρωμή των ελληνικών δανείων φαίνεται να μετατίθεται για το 2018.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή τις επισκέψεις τους στην Αθήνα, τόσο ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντ. Στρος Καν, όσο και ο αρμόδιος επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις της ΕΕ, Ό. Ρεν εμφανίστηκαν θετικοί στην πιθανότητα επιμήκυνσης του χρέους της χώρας μας, μετά και το νέο πακέτο στήριξης, ύψους 85 δις. ευρώ που λαμβάνει η Ιρλανδία.
Το θέμα επανέφερε χθες στο προσκήνιο ο επίτροπος Ρεν, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Α. Ποδηματά.
Ο επίτροπος διεμήνυσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλλει, και μάλιστα άμεσα, πρόταση για την επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων, στα 7,5 χρόνια «ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα της σώρευσης δανειακών υποχρεώσεων κατά την διάρκεια των ετών 2014 και 2015», σχολιάζοντας παράλληλα ότι ο υπό σύσταση μόνιμος μηχανισμός στήριξης για την αντιμετώπιση κρίσεων στην Ευρωζώνη, δεν εμπλέκεται με τα δανειακά συμβόλαια που συνάπτονται τώρα στο πλαίσιο του προσωρινού μηχανισμού, είτε για την Ελλάδα είτε για την Ιρλανδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης