Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Εκνευρισμός στο ΥΠΟΙΚ με τις ΔΕΚΟ που δεν αποστέλλουν οικονομικά στοιχεία

Εκνευρισμός στο ΥΠΟΙΚ με τις ΔΕΚΟ που δεν αποστέλλουν οικονομικά στοιχεία
Οι ΔΕΚΟ αρνούνται να στείλουν στο υπουργείο Οικονομικών οικονομικά στοιχεία που απαιτούνται φορτικά και από την Τρόικα.  
Πρόκειται για στοιχεία που έχουν να κάνουν με τα έσοδα, τις δαπάνες, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά και με τις χρηματοδοτήσεις που έλαβαν φέτος από τον κρατικό προϋπολογισμό οι εν λόγω φορείς.    
Eσχάτως, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ζήτησε μία νεότερη «ακτινογραφία» με τις δαπάνες μισθοδοσίας και με τον αριθμό των υπαλλήλων που εργάζονται σε υπηρεσίες  και οργανισμούς του δημόσιου τομέα.            
Να θυμίσουμε ότι κατά την διάρκεια της δεύτερη αξιολόγησης η Τρόικα είχε χτυπήσει «καμπανάκι» στην κυβέρνηση για το υπεράριθμο προσωπικό που υπηρετεί στις προβληματικές ΔΕΚΟ.
Ακολούθησαν μαραθώνιες διαπραγματεύσεις  με το κλιμάκιο των ξένων για την τύχη που θα έχουν αυτοί οι υπάλληλοι σε περίπτωση που μία ΔΕΚΟ καταργηθεί ή συγχωνευθεί με κάποια άλλη.           
Τα νέα που προέκυψαν από τις συναντήσεις με τους αξιωματούχους της Τρόικας  είναι δυσάρεστα για τους 50.000 περίπου συμβασιούχους στους οποίους η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δείξει την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο.
Οι υπόλοιποι, αυτοί δηλαδή που πλεονάζουν και έχουν μόνιμη σχέση εργασίας στις ΔΕΚΟ θα μεταταγούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, βάσει της συμφωνίας που έκλεισε η κυβέρνηση με την τρόικα.
Αυτό σημαίνει ότι το Δημόσιο αντί να κάνει νέες προσλήψεις θα απορροφά προσωπικό από ΔΕΚΟ ή από άλλους κρατικούς φορείς για τους οποίους πρόκειται να ληφθεί απόφαση αναστολής της δραστηριότητάς τους.
Προκειμένου μάλιστα να μην αυξηθεί περαιτέρω το κόστος η κυβέρνηση ετοιμάζει ειδικό μισθολόγιο για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους.  
Η λίστα πάντως με τις Δημόσιες Επιχειρήσεις που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν θα δοθεί αρχές Φεβρουαρίου στην δημοσιότητα.
Ο λόγος για τον οποίο θα δοθεί εκείνη την περίοδο στην δημοσιότητα είναι γιατί στο υπουργείο Οικονομικών ακόμη δεν έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν τα στοιχεία με το προσωπικό που εργάζεται στους Οργανισμούς του Δημοσίου.       
Μάλιστα στην πλατεία Συντάγματος έχουν «θυμώσει» με την αδιαφορία των περισσότερων  Υπουργείων τα οποία δεν έχουν μεριμνήσει  για την  συλλογή αυτών των στοιχείων για Οργανισμούς και ΔΕΚΟ που βρίσκονται υπό την εποπτεία τους.
Το υπουργείο Οικονομικών ζητά τώρα να μάθει ονομαστικά τους φορείς που αγνόησαν τις εντολές της κυβέρνησης για την  έγκαιρη αποστολή  των οικονομικών τους δεδομένων.
Όπως  επισημαίνεται χαρακτηριστικά  στην εγκύκλιο που αποστέλλει το Γενικό Λογιστήριο  σε όλα τα υπουργεία «εάν υπάρχουν  φορείς που περιλαμβάνονται στο μητρώο της Γενικής  Κυβέρνησης και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που δεν έχουν υποβάλλει στοιχεία να προχωρήσουν σύντομα στην εν λόγω διαδικασία».
Το υπουργείο Οικονομικών θέλει ακόμη να μάθει τον λόγο για τον οποίο δεν ανταποκρίνονται σε αυτή την διαδικασία που αποτελεί και υποχρέωση της κυβέρνησης σύμφωνα με το Μνημόνιο.                  

Μ.Χ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης