Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Επιμήκυνση χρέους και με τις πιστώτριες τράπεζες προωθεί ο Λ. Παπαδήμος;

Επιμήκυνση χρέους και με τις πιστώτριες τράπεζες προωθεί ο Λ. Παπαδήμος;
Σε συνομιλίες βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση με τις εμπορικές τράπεζες για το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρέους της, σύμφωνα με  διεθνή μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, οι διαπραγματεύσεις γίνονται στην ίδια γραμμή με το σχέδιο επιμήκυνσης που προωθείται για το δάνειο της τρόικας.
Οι φόβοι για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων αυτών έχουν κρατήσει σύμφωνα με τα διεθνή μέσα και τα spreads και τα CDS σε υψηλά επίπεδα, παρόλο που η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο της επιμήκυνσης/αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκάς Παπαδήμος, ηγείται της διαδικασίας εβρισκόμενος σε συνεχείς επαφές με τις πιστώτριες τράπεζες της χώρας. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο Λουκάς Παπαδήμος, αν και είχε ταχθεί κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους το Νοέμβριο, είχε πρόσφατα πραγματοποιήσει σειρά επαφών σε Βερολίνο, Φρανκφούρτη, Λονδίνο και Βρυξέλλες.
Τέλος, σημειώνεται εδώ ότι το πρόβλημα της Ελλάδα έγκειται στις λήξεις ομολόγων των ετών 2013 έως 2015, για τις οποίες αναμένεται να υπάρξει και η επιμήκυνση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης