Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Τηλεδιάσκεψη για να αποτραπεί η υποβάθμιση από Fitch και Moody's θα έχει ο Παπακωνσταντίνου

Τηλεδιάσκεψη για να αποτραπεί η υποβάθμιση από Fitch και Moody's θα έχει ο Παπακωνσταντίνου
(upd) Τηλεδιάσκεψη με τα αρμόδια στελέχη των οίκων Fitch και Μoody's θα έχει σήμερα ή αύριο ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου με σκοπό να τους ενημερώσει για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Ήδη από τον Δεκέμβριο, οι εν λόγω οίκοι έχουν προειδοποιήσει τη χώρα μας για πιθανή υποβάθμιση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θεωρώντας πως η συμμετοχή ιδιωτών στο μόνιμο μηχανισμό διάσωσης μετά το 2013 δυσκολεύει μακροπρόθεσμα την εξυπηρέτηση του χρέους των αδύναμων οικονομικών της Ευρωζώνης.
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να αποτρέψει την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους, θα επιχειρήσει να δώσει έμφαση στις προοπτικές της παράτασης της αποπληρωμής των δανείων που λαμβάνει η Ελλάδα από τον χρηματοδοτικό μηχανισμό στήριξης, στα δημοσιονομικά στοιχεία του 2010 και στα διαρθρωτικά μέτρα του 2011.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι πληροφορίες του www.bankingnews.gr αναφέρουν ότι δεν είναι ακόμη σίγουρο ότι θα γίνει. Ήδη το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει άλλες δύο τηλεδιασκέψεις μεταξύ του Παπακωνσταντίνου και των οίκων, τα αποτελέσματα των οποίων όμως δεν έγιναν ποτέ γνωστά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης