Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.... Σήμερα ο κ. Νίκος Σακαρέλης της Wealth Financial Services

tags :
ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.... Σήμερα ο κ. Νίκος Σακαρέλης της Wealth Financial Services
Μετά από την αναμενόμενη επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από την Eurostat, η Αγορά βρίσκεται ενόψει κάποιων άλλων σημαντικών εξελίξεων, εκτιμά ο Νίκος Σακαρέλης.Η πρώτη βρίσκεται στην ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των Ελληνικών Τραπεζών, με την Εθνική να βγαίνει (επιτυχημένα) στις Αγορές για την έκδοση ομολόγου και την Eurobank να ακολουθεί με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου την επόμενη εβδομάδα.

Τα κεφάλαια που θα εισρεύσουν έχουν στερήσει ρευστότητα από την Αγορά, αν και σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα η ανακεφαλαιοποίηση είναι αρκετά σημαντική συνιστώσα. Η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, ωστόσο, δεν φταίει για την περιθωριοποίηση πολύ μεγάλου μέρους του ταμπλώ , ακόμα και αξιόλογων εταιρειών που πραγματοποιούν τζίρο μερικών εκατοντάδων ευρώ (!) Μια κατάσταση που αν δεν αλλάξει, μακροπρόθεσμα θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες.

Αποτέλεσμα των ανακεφαλαιοποιήσεων των Τραπεζών είναι η αύξηση της κεφαλαιοποίησης τους και κατά συνέπεια η αναπροσαρμογή στη στάθμιση τους στους δείκτες της Morgan Stanley κατά την αναθεώρηση στις αρχές του επόμενου μήνα. Το γεγονός αυτό θα επιφέρει πιθανότατα εισροές σε κάποιες μετοχές αλλά και εκροές σε άλλες που μπορεί να βγουν τελείως από τον εν λόγω δείκτη.

Η ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων για το α΄ τρίμηνο των εισηγμένων και οι επικείμενες διπλές εκλογές (Αυτοδιοίκησης και Ευρωεκλογές) είναι γεγονότα που θα επηρεάσουν σε δεύτερο χρόνο. Τεχνικά, η αγορά θα χρειαστεί να επανακατακτήσει τις 1250 μονάδες με στόχο την προσέγγιση των 1280 μονάδων. Σε αντίθετη περίπτωση πιθανή "ταλαιπωρία" στη ζώνη των 1230-1210 μονάδων, μπορεί να οδηγήσει στην προσέγγιση της πολύ σημαντικής στήριξης των 1180 μονάδων, τονίζει ο αναλυτής της Wealth Financial Services.



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης