Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

«Κλείδωσε» η συμφωνία Folli Follie - Authentic Brands

tags :
«Κλείδωσε» η συμφωνία Folli Follie - Authentic Brands
Σχέδια περαιτέρω επέκτασης της Folli Follie σε Ιαπωνία και Ισπανία

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η Folli Follie στην ανάπτυξη του δικτύου της, επιδιώκοντας τη λειτουργία συνολικά 250 σημείων πώλησης έως το τέλος του 2014

Στην μακροπρόθεσμη συνεργασία της με την Authentic Brands Group, μέσω της οποίας το FF Group θα αναλάβει την αποκλειστική χονδρική και λιανική διανομή δικαιωμάτων για τα Juicy Couture στην Ευρώπη, προχώρησε ο ελληνικός όμιλος. Με τη συμφωνία αυτή, το FF Group θα αγοράσει και θα αυξήσει τον αριθμό των υφιστάμενων Juicy Couture καταστημάτων λιανικής πώλησης.

Η εξαγορά θα ξεκινήσει με τρία σημεία λιανικής πώλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο και έπονται η Ισπανία και η Ιρλανδία. Στις αρχές του έτους ο ελληνικός όμιλος είχε γνωστοποιήσει ότι προτίθεται να εξασφαλίσει τη συνέχεια της παρουσίας της Juicy Couture στην αγορά λιανικής στην Ευρώπη, αρχής γενομένης από το Λονδίνο. Τα σχέδια που επεξεργαζόταν τότε “κλείδωσαν”, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγα εικοσιτετράωρα.


Σχολιάζοντας τη συμφωνία ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου FF Group, δήλωσε: «Στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής μας της διεθνοποίησης του χαρτοφυλακίου των σημάτων μας, μέσω αυτής της συμφωνίας προωθείται η περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας μας στον τομέα της μόδας. Χρησιμοποιώντας την εμπειρία μας χαιρετίζουμε τους υπάρχοντες πελάτες Juicy Couture στην Ευρώπη και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να τους εξυπηρετούμε".

Μέσα στην επόμενη διετία αναμένεται η δημιουργία δέκα νέων καταστημάτων Juicy Couture στην Ευρώπη, εκ των οποίων ένα ή δύο θα λειτουργήσουν στη Μεγάλη Βρετανία.

Εν τω μεταξύ, πέρα από το deal με την Authentic Brands Group ο όμιλος δίνει ιδιαίτερη έμφαση με πλάνα για τη λειτουργία συνολικά 250 σημείων πώλησης -ιδιόκτητων και franchise- της Folli Follie έως το τέλος του 2014 (από 209 στο τέλος του 2013) και την ενίσχυση του δικτύου της έτερης φίρμας Links of London σε Ιαπωνία και ΗΠΑ.

Αντίστοιχα  περαιτέρω ‘’άνοιγμα’’ του ομίλου προετοιμάζεται στην Ισπανία , με στόχο η αύξηση των πωλήσεων από την ισπανική αγορά να φθάσει κοντά στο 20% για εφέτος, με συνεχή επέκταση του δικτύου Folli Follie, είτε πρόκειται για άμεση είτε για έμμεση διαχείριση. Στην τομέα των καταστημάτων franchise, πέρυσι άνοιξαν 35 καταστήματα με το σχεδιασμό να κάνει λόγο για ένα συνολικό αριθμό 60 καταστημάτων έμμεσης διαχείρισης εντός δύο ετών, ενώ μόνο για το 2014, υπολογίζεται ότι θα ανοίξουν περί τα δεκαπέντε νέα σημεία.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης