Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

TIPS για τους τίτλους των ΕΤΕ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ΕΥΡΩΒ

tags :
TIPS για τους τίτλους των ΕΤΕ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ΕΥΡΩΒ
ΕΤΕ: Σε χαμηλό οκτώ μηνών η μετοχή της Εθνικής (-3,06%), που αν συνεχίσει να κινείται "νότια" η επόμενη στήριξη εντοπίζεται στα 2,60 ευρώ, καθώς η θεωρούμενη ισχυρή στήριξη στα 2,90 ευρώ αποτελεί παρελθόν.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, ο τίτλος της (-1,19%) κλείνει χαμηλότερα από την τιμή της τελευταίας ΑΜΚ (1,70 ευρώ).

Αν συνεχιστεί η αργή διολίσθηση, δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να σημειωθούν και κινήσεις "stop loss" και σε μία τέτοια περίπτωση οι επόμενες κοντινές στηρίξεις οριοθετούνται στα 1,64 και 1,58 ευρώ.

ΕΘΝΙΚΗ: Μελέτη για τον προσδιορισμό της εύλογης αξίας της μετοχής θα ζητήσει το ΤΧΣ από 2 ανεξάρτητους χρηματοοικονομικούς οίκους.

Η μελέτη θα κατατεθεί στο ΤΧΣ πριν από την γ.σ. της 10ης Μαΐου και εφόσον η τιμή διάθεσης που θα προκύψει από την ιδιωτική τοποθέτηση στο εξωτερικό είναι εντός του εύρους των δύο εκθέσεων, το Ταμείο θα ψηφίσει την αύξηση κεφαλαίου έως 2,75 δισ.

Η παραπάνω διαδικασία επιβάλλεται από το προσφάτως ψηφισθέν νομοθετικό πλαίσιο και ακολουθήθηκε τόσο στην περίπτωση της Eurobank, όσο και σε αυτές των Πειραιώς και Alpha παρότι δεν είχε ψηφισθεί ακόμη ο νόμος.


Eurobank: Ανακοίνωσε ότι, στις 28 Απριλίου 2014, αποδέχθηκε την με την ίδια ημερομηνία πρόταση των Επενδυτών για την αύξηση από 0,30 ευρώ σε 0,31 ευρώ της ανώτατης τιμής ανά μετοχή στην οποία δεσμεύονται να αποκτήσουν τις νέες μετοχές της. ( Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου...) !!!!

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης