Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ... Σήμερα ο κ. Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

tags :
ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ... Σήμερα ο κ. Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.
ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ σχολιάζουν: Οι απανωτές ΑΜΚ, στον Τραπεζικό κλάδο και οι εκδόσεις συνεχόμενων ομολογιακών έχουν στραγγίσει την ρευστότητα στο σύστημα, μιας και πολλοί ξένοι αλλά και Έλληνες επενδυτές βγάζουν προσφορά τίτλων.

Μέχρις ότου τελειώσει η διαδικασία φαίνεται ότι θα συνεχιστεί η εικόνα πλάγιας συσσώρευσης - ταλαιπωρίας, εκτιμά ο Ηλίας Ζαχαράκης.Τα νέα συνεχίζουν να είναι θετικά με τα χρήματα που "μπαίνουν" στην Ελληνική Αγορά να είναι σημαντικά για την ρευστότητα στο σύστημα αλλά συνάμα βοηθάνε και την οικονομία.

Η διαφορά είναι πως οι ξένοι δεν βιάζονται να πάρουν αποδόσεις και δεν βλέπουν την Αγορά μέρα με την μέρα.

Στον Τραπεζικό κλάδο η ζήτηση, τόσο μέσω ομολογιακών όσο και μέσω των ΑΜΚ, είναι τεράστια από τους ξένους θεσμικούς αλλά και από Έλληνες επενδυτές.

Στην περίπτωση της ΑΛΦΑ και της ΠΕΙΡΑΙΩΣ οι ΑΜΚ έγιναν πάνω από τα strike των ανακεφαλαιοποιήσεων, παρόλα αυτά τόσο στις περιπτώσεις της EUROBANK αλλά και της ΕΘΝΙΚΗΣ τα discount είναι σημαντικά σε σχέση με τις προηγούμενες ΑΜΚ...

Με τους παλαιούς μετόχους, αλλά και το Κράτος, να χάνουν ουσιαστικά μέσα σε ένα χρόνο σημαντικά κεφάλαια.

Στην περίπτωση της EUROBANK έχουμε την πρώτη Τράπεζα, από τις "μεγάλες", που γίνεται ιδιωτική και πιθανά να χάνεται και η διοίκηση μετά από λίγο διάστημα, γεγονός πολύ θετικό για την Τράπεζα και τις προοπτικές της...

Στην Εθνική εξελίξεις σε σχέση με το strike της νέας ΑΜΚ φαίνεται να έχουμε στο τέλος του πρώτου 10ημέρου του Μαΐου.

Πλέον ο κλάδος φαίνεται να είναι "in" το επόμενο διάστημα, ενώ τεχνικά θα θέλαμε ο Τραπεζικός δείκτης να κατοχυρώσει και το 210 επίπεδο για να μας δώσει και αλλαγή σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Πλέον ο Γενικός Δείκτης έχει γίνει Τραπεζοκεντρικός, σε μεγάλο βαθμό, κάτι που σε τυχόν σημαντική κίνηση στο μέλλον μπορεί να κάνει την μεγάλη διαφορά.

Την εβδομάδα που ξεκίνησε έχουμε και τα δύο μεγάλα ομολογιακά της ΔΕΗ (3ετές,5ετές) τα οποία θα απορροφήσουν 500 εκατομμύρια από την Αγορά...

Με το ενδιαφέρον να είναι πολύ μεγάλο από τους επενδυτές ενώ το επιτόκιο αναμένεται πέριξ του 5,5%. Από την άλλη και η ΙΝΤΡΑΛΟΤ ετοιμάζει ομολογιακή έκδοση 200 εκατομμυρίων με αποδέκτες μόνο ξένους θεσμικούς και επιτόκιο πέριξ του 6%.

Ο μοναδικός φόβος μας συνεχίζει και είναι μία άτακτη πτώση των ξένων Αγορών, μιας και η εγχώρια οικονομία είναι σε φάση ανάρρωσης.

Όσον αφορά τους απόλυτα βραχυπρόθεσμους παίκτες, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ, συστήνει στάση αναμονής...

Μέχρις ότου η Αγορά δώσει αγοραστικά σήματα, με την υπέρβαση των 407 μονάδων για τον FTSE25 και των 1260 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαράκη, δεν φαίνεται να απειλείται, ακόμα, η μεσοπρόθεσμη τάση, κάτι που θα συμβεί αν ο Γενικός Δείκτης διασπάσει καθοδικά την ζώνη στήριξης των 1185 - 1150 μονάδων.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης