Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ αναλύουν την αγορά του Χ.Α: Σήμερα ο κ. Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

tags :
ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ αναλύουν την αγορά του Χ.Α: Σήμερα ο κ. Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.
H αγορά την εβδομάδα που πέρασε κράτησε θεαματικά την στήριξη στο επίπεδο του 385, για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, δίνοντας σημαντική αντίδραση και δοκιμάζοντας τις 400 μονάδες, επισημαίνει ο Ηλίας Ζαχαράκης.

Ουσιαστική αντίσταση έχουμε στο επίπεδο του 406-410 ενώ ένα κλείσιμο πάνω από το 407 θα μας δώσει και ημερήσια είσοδο. Το 393 είναι κοντινή μας στήριξη με το 385 να συνεχίζει να είναι κύρια στήριξη.

Οι επενδυτές, Έλληνες και ξένοι συνεχίζουν να "ψηφίζουν" Ελλάδα μιας και εκτός από την κάλυψη της EUROBANK υπερκάλυψαν κατά 6 φορές την ομολογιακή έκδοση της ΔΕΗ αλλά και της ΙΝΤΡΑΛΟΤ, ενώ οι εταιρείες αύξησαν τις εκδόσεις σε 700 και 250 εκατομμύρια αντίστοιχα λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Η αγορά κινήθηκε το τελευταίο διάστημα ικανοποιητικά, μιας και ΑΜΚ και ομολογιακά τράβηξαν σημαντική ρευστότητα και πλέον έχει ενδιαφέρον όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές.

Οι ξένοι φαίνεται να μην ανησυχούν για το πολιτικό ρίσκο και συνεχίζουν να τοποθετούνται στην Ελληνική Αγορά.

Το μεγάλο placement στην ΕΥΔΑΠ έκανε εντύπωση την εβδομάδα που πέρασε μιας και το fund του Paulson αγόρασε το ποσοστό του 10% από την Πειραιώς, που με μία κίνηση έκανε απόσβεση, σχεδόν όλου του κεφαλαίου που πλήρωσε πριν δύο χρόνια για να αγοράσει την "καλή" ΑΤΕ από το Δημόσιο…

Στον Τραπεζικό κλάδο η Eurobank, πλέον, είναι η πρώτη Ιδιωτική Τράπεζα ενώ την Παρασκευή μπαίνουν οι καινούργιοι τίτλοι και από Τρίτη και μετά χρειάζεται προσοχή στην μετοχή.

Από την στιγμή που ανακοινώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα, έχει αρχίσει και η συζήτηση της ελάφρυνσης του χρέους που ναι μεν έχει προσδιοριστεί για το Φθινόπωρο, όμως η διαβούλευση θα ξεκινήσει νωρίτερα.

Είναι δεδομένο πως ακόμα πρέπει να γίνουν σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές και οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη που είναι και το κλειδί για την συνέχεια.

Όσο και αν φαίνεται παράδοξο είναι πολύ πιο σημαντικό το κομμάτι αυτό, μιας και μία σημαντική ανάπτυξη μπορεί να αλλάξει το κλάσμα χρέους προς ΑΕΠ και να κάνει την διαφορά στο μέλλον.


Ο Τουρισμός στην παρούσα φάση, είναι ο μόνος που έχει ανακάμψει και βοηθάει σημαντικά και σταθερά την Χώρα, ενώ ο Τραπεζικός κλάδος αλλά και η μείωση φόρων με παράλληλη μείωση της φοροδιαφυγής μπορεί να κάνει την διαφορά.

Οι ξένοι οίκοι, ακόμα η πάντα απαισιόδοξη CITI, φαίνεται να γίνονται μέρα με την μέρα πιο αισιόδοξοι για την Ελλάδα με τους περισσότερους πλέον να συμφωνούν για ανάπτυξη από την φετινή χρονιά.


Σύμφωνα με την άποψη του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της FastFinance ΑΕΠΕΥ, το επίπεδο του 1200-1185 συνεχίζει να είναι η κύρια στήριξή μας, ενώ ο στόχος του 1450 συνεχίζει και υφίσταται.

Μόνο μία σημαντική Παγκόσμια αναταραχή μπορεί να χαλάσει το όλο ανοδικό σκηνικό, ενώ σε περίπτωση που η ΕΚΤ αποφασίσει να παρέμβει με "τύπωμα χρήματος", ή αντίστοιχες κινήσεις που θα αποκλιμακώσουν το ανοδικό ευρώ...

Αλλά και τον αποπληθωρισμό, τότε αυτό μπορεί να βοηθήσει σημαντικά και την Ελληνική οικονομία, μιας και θα ρίξει ακόμα πιο γρήγορα τα ήδη πτωτικά επιτόκια αλλά και θα δώσει σημαντική ρευστότητα στο σύστημα που μπορεί να βοηθήσει τις Επιχειρήσεις σημαντικά και παράλληλα και τις προοπτικές τους.


Μέχρι τώρα πάντως, η Ευρώπη δείχνει να ακολουθεί με καθυστέρηση την Αμερική, μιας και σε πρώτη φάση προσπάθησε να ισορροπήσει τις διαφορές στα δημοσιονομικά μεταξύ Νότου και Βορρά.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης