Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Οταν μιλούν οι ειδικοί... Σήμερα ο κ. Απόστολος Μάνθος

tags :
ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Οταν μιλούν οι ειδικοί... Σήμερα ο κ. Απόστολος Μάνθος

Χωρίς ενδείξεις τασικής Αγοράς ο Γενικός Δείκτης λαμβάνει τιμές γύρω από το κέντρο διαγραμματικής βαρύτητας των 1215 μονάδων...

Εχοντας ως άνω όριο βραχυχρόνιας διακύμανσης τις 1250 μονάδες και ως κάτω τις 1177 μονάδες, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.

Το "pause" αυτό στον Γενικού Δείκτη θα το χαρακτηρίζαμε ως φυσιολογικό καθώς λαμβάνουν χώρα τόσο η τοποθέτηση των "κομματιών στο παζλ" των διπλών εκλογών όσο και οι τελευταίες αναδιαρθρώσεις από τις ΑΜΚ της Eurobank και της Εθνικής Τράπεζας.

Εν αναμονή της ολοκλήρωσης αυτών των στοιχείων οι ισχυροί παίκτες έχουν "αποσυρθεί στο παρασκήνιο" αναλύοντας μεθοδικά τα όποια δεδομένα.

Η επανείσοδός τους είναι πολύ πιθανό να είναι "εκκωφαντική" "διοχετεύοντας καύσιμα για την κινητήριο δύναμη" της Καλοκαιρινής χρηματιστηριακής περιόδου.

Πάντως πέρα από το "θολό" πολιτικό τοπίο, η ολοκλήρωση των επιτυχημένων αυξήσεων κεφαλαίων στις τέσσερις συστημικές Τράπεζες θα ισχυροποιήσει τον Γενικό Δείκτη, τοποθετώντας τον σε νέες πιο "σταθερές βάσεις" για την ανοδική καταστρατήγηση των 1400 μονάδων.

Ήδη ο Τραπεζικός Δείκτης παρά τις όποιες καθοδικές "αναταράξεις" διατηρεί το επίπεδο στήριξης των 170 μονάδων "προθερμαίνοντας" το πεδίο για την επόμενη υπέρβαση των 200 μονάδων.

Από τις επιμέρους μετοχικές αξίες ιδιαίτερο διαγραμματικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν: o ΟΠΑΠ με στήριξη στα 10,80 και "ανοδικό βλέμμα" στα 12,50 με 13,00 η ΑΛΦΑ με τον ευρύ σχηματισμό σταθεροποίησης στα 0,68 ευρώ και προετοιμασίας για τη διάσπαση των 0,75 ευρώ και η Μέτκα με την "λείανση" της ανοδικής κίνησης πάνω από τα 13,00.

"Υπό τη σκιά" των 400 μονάδων στέκεται ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης δίχως μέχρι τώρα να έχει διάθεση να αποτυπώσει τα ανοδικά του βήματα προς τη βραχυχρόνια ζώνη αντίστασης των 406 με 410 μονάδων.

Έκδηλη είναι η διάθεσή του να κινηθεί σε ένα στενό εύρος διακύμανσης 20 μονάδων (400 με 380 μονάδες) αναμένοντας περαιτέρω "οδηγίες" κατεύθυνσης.

Το εβδομαδιαίο candlestick διαμορφώνεται εξολοκλήρου μέσα σε εκείνο της προηγούμενης εβδομάδας δίχως ενδείξεις τασικής ύπαρξης.

"Έντονη αλλαγή στο υπάρχον πλαγιοκαθοδικό σκηνικό θα προκληθεί μόνο με την ανοδική καταστρατήγηση του απλού κινητού μέσου των 50 ημερών στις 414 μονάδες.

Μέχρι τότε ο δείκτης έχει πιθανότατα ακόμα ένα καθοδικό κύμα επανελέγχου του 'δαπέδου' στήριξης των 380 με 375 μονάδων" αναφέρει ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης